Resolució del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, de 31 de juliol de 2013, relativa a l’aprovaciò de la convocatòria d’ajudes de minimis de 2013 per als projectes expositius d’arts plàstiques, i de les bases que han de regir-la

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorDEPARTAMENT DE VICEPRESIDÈNCIA DE CULTURA, PATRIMONI I ESPORTS
Rango de LeyResolució

Resolució del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, de 31 de juliol de 2013, relativa a l’aprovaciò de la convocatòria d’ajudes de minimis de 2013 per als projectes expositius d’arts plàstiques, i de les bases que han de regir-la

ANTECEDENTS. Vista la memòria justificativa de la Direcció Insular de Cultura i Patrimoni per dur a terme la convocatòria d’ajudes de minimis de 2013 per als projectes expositius d’arts plàstiques, i las bases que han de regir-la.

Vists l’informe jurídic favorable del Servei Jurídic Administratiu del Departament de la Vicepresdència de Cultura, Patrimoni i Esports.

Vista l’existència de crèdit pressupostari adequat i suficient a la partida 20.33430.47900 per dur a terme la convocatòria esmentada segon la RC amb el núm. de referència 22013/6760 per un import de 60.000,00 €.

Atesa la proposta del secretari tècnic de la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports d’aprovació de la convocatòria esmentada i de les seves bases.

Vist l’informe favorable de la a Intervenció General del Consell.

En virtut de tot el que s’ha exposat i, d’acord amb l’apartat g) de l’article 2 del Decret d'organització del Consell de Mallorca, RESOLC:

  1. Aprovar l'expedient 26/2013 relatiu a la convocatoria d’ajudes de mínims de l’any 2013 per donar suport als projectes expositius d’arts plàstiques, i a las bases que han de regir-la.

  2. Autoritzar una despesa anticipada de 60.000,00 € a càrrec de les partida pressupostària 20.33430.47900 (RC amb el núm. de referència 22013/6760) per atendre a les ajudes de la convocatòria esmentada.

  3. Aprovar la convocatòria esmentada i les bases adjuntes que han de regir-la.

  4. Ordenar-ne la publicació en el BOIB.

    Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar el recurs d’alçada davant la Presidència del Consell de Mallorca, dins el termini d’un mes, comptador a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució.

    Contra la desestimació expressa del recurs d’alçada, hom pot interposar el recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de la notificació de la desestimació del recurs d’alçada.

    Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

    No obstant això, s’hi pot presentar qualsevol altre recurs que hi sigui pertinent. Tot, d’acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i de la Llei 4/1999, de 13 de gener, que modifica la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    La qual cosa li comunic pel vostre coneixements i als efectes oportuns.

    Palma, 31 de juliol de 2013

    El secretari tècnic per delegació (Decret de 15 de maig de 2013, BOIB núm. 74, de 25 de maig) José Carrillo Martínez

    BASES DE LA CONVOCATÒRIA D’AJUDES DE MÍNIMS DE L’ANY 2013 PER DONAR SUPORT A LA REALITZACIÓ DE PROJECTES EXPOSITIUS D’ARTS PLÀSTIQUES

    Bases

    Primera. Finalitats

    El Consell de Mallorca, en l'exercici de les seves competències i d'acord amb els objectius fixats en el Pla estratègic de subvencions de l'any 2013, vol impulsar una política cultural pròpia i col·laborar amb les entitats privades que treballen en el camp de les arts plàstiques mitjançant una convocatòria d’ajudes de minimis que pretén donar suport als projectes expositius realitzats per les galeries d’art de Mallorca que estiguin, per una banda, inaugurats en esdeveniments col·lectius d’arts plàstiques i, per altra banda, adreçats al públic en general.

    Segona. Objecte

    Es poden acollir a aquesta convocatòria d’ajudes de mínims les sol·licituds de les galeries d’art que tinguin per objecte inaugurar, a Mallorca, entre l’1 de gener i el 30 de setembre de 2013 (ambdós inclosos) , un projecte expositiu dins el marc d’esdeveniments col·lectius d’arts plàstiques.

    Limitació: Es poden subvencionar fins a 2 projectes d’entre els que presenti la galeria d’art, tenint en compte que, d’acord amb la base vuitena, han de ser aquells que hagin obtingut la millor puntuació.

    En queden exclosos:

    -Els que estiguin subvencionats a través de les altres convocatòries del Departament, independentment de qui els presenti.

    -Els que no tinguin un caràcter cultural.

    - La producció artística.

    -Les empreses que no estiguin constituïdes com a galeries d’art.

    Tercera. Beneficiaris

    Poden ser-ne beneficiàries les empreses constituïdes com a galeria d’art, domiciliades a Mallorca o nacionals d’un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu, amb establiment operatiu a Mallorca que desenvolupi una programació estable d’exposicions.

    Als efectes d’aquesta convocatòria, s’entén com a galeries d’art amb una programació estable, les persones físiques o jurídiques, amb personalitat jurídica pròpia, que tinguin com a activitat econòmica principal l’exposició oberta al públic d’obres d’art amb finalitat comercial i hagin duit a terme una activitat expositiva durant l’any 2012.

    No obstant això, no en poden ser beneficiaris:

    -Les que incorrin en alguna de les prohibicions establertes en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE de 18 de novembre de 2003) (en endavant LGS).

    -Les que, en el moment de dictar-se la proposta de resolució definitiva de la convocatòria, per part de l’òrgan instructor, no estiguin al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant l’Administració de l’Estat i amb les obligacions tributàries del Consell de Mallorca.

    (El fet d’estar al corrent davant les obligacions tributàries del Consell de Mallorca l’ha de verificar, d’ofici, la Tresoreria del Consell de Mallorca).

    -Les que hagin rebut, en els tres darrers exercicis fiscals (2011, 2012 i 2013), ajudes públiques o d’ens privats, finançades a càrrec de pressuposts públics, en concepte de minimis, per un import superior a 200.000,00 € (art. 2.2 i 2.3 del Reglament núm.1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, relatiu a l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat sobre les ajudes de minimis (Diari Oficial de la Comunitat Europea núm. L 379 de 28 de desembre de 2006).

    -Les entitats associatives o organitzatives sense ànim de lucre.

    Quarta. Naturalesa de l’ajuda de miminis

    Les subvencions d’aquesta convocatòria són de caràcter voluntari i eventual i es poden anul·lar, revocar i reintegrar en tot moment per les causes previstes en la llei o en aquestes bases; no generen cap dret a l'obtenció d'altres subvencions en anys posteriors i no es poden al·legar com a precedent. Així mateix, són compatibles amb altres ajudes, subvencions, ingressos o recursos que pugui rebre l’entitat beneficiària per realitzar al mateix projecte, sempre que el seu còmput total no superi el pressupost d’execució del projecte.

    En virtut de la seva naturalesa específica, com a ajudes de minimis, estan sotmeses, en concret, als requisits i les exigències del Reglament (CE) núm. 1998/2006 de la Comissió Europea sobre l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat de la CE a les ajudes de minimis, la qual cosa implica, entre d’altres, que l’entitat beneficiària no pot rebre, en els tres darrers exercicis fiscals (2011, 2012 i 2013), ajudes públiques o d’ens privats, en aquest concepte, finançades a càrrec de pressuposts públics, per un import superior a 200.000,00 €.

    El fet de rebre una subvenció implica l’obligatorietat de dur a terme el projecte cultural subvencionat i, consegüentment, l’entitat beneficiària ha de cercar altres fons de finançament o bé aportar-hi fons propis.

    Cinquena. Dotació pressupostària

    Durant l'exercici pressupostari de 2013, es preveu destinar per a les ajudes de mínims d’aquesta convocatòria un crèdit de 60.000,00 € a càrrec de la partida 20.33430.47900.

    Sisena. Despeses subvencionables. Pressupost del projecte i pressupost subvencionable.

  5. En principi, per definició i d’acord amb el que estableix l’article 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre de 2003, general de subvencions, és despesa subvencionable i, consegüentment, forma part del pressupost inicial del projecte cultural, la que respon a la naturalesa d’aquest, és estrictament necessària per planificar, preparar, coordinar, executar i difondre el projecte i, està legalment justificada amb factures o altres documents que l’acreditin. La data d’emissió de les factures o dels justificants, atesa la particularitat dels projectes expositius, ha d’anar compresa dins els 3 mesos anteriors a la data l’acabament de l’execució del projecte i fins a aquesta data com a límit. En aquest sentit, s’entén com a data d’acabament de l’execució del projecte el darrer dia de l’exposició. Per altra part i, en relació a les factures relatives al transport corresponent a la devolució de les obres, objecte de l’exposició, atès que es solen emetre una vegada acabat el projecte expositiu, han de ser emeses dins els 15 dies següents al de la finalització de l’exposició.

    Apart del compliment dels requisits establerts en aquesta base, només es pot considerar, com a despesa realitzada, i, per tant, subvencionable, aquella que s’hagi pagat abans d’acabar el termini de presentació de la justificació de l’ajuda de minimis. La forma d’acreditar aquest pagament i el termini per dur-lo a terme es regulen en la base devuitena. En aquest sentit, el lliurament al creditor d’un efecte mercantil garantitzat per entitat financera o entitat asseguradora, també te la consideració de despesa pagada.

    Així mateix, també es consideren despesa subvencionable les derivades de garanties bancàries sempre que estiguin directament relacionades i siguin indispensables per dur a terme el projecte cultural. A més, atès que les ajudes de minimis d’aquesta convocatòria tenen per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR