Reglament del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Decret 129/2010, de 21 de setembre)

Publicado enDOGC
Ámbito TerritorialNormativa de Cataluña
RangoDecreto

La Llei 2/2007, de 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), va dotar de validesa jurídica l'edició en suport digital del DOGC accessible per mitjans telemàtics a través de les xarxes, els canals, les adreces i els portals que el Govern determini, i l'Acord GOV/87/2007, de 19 de juny, va determinar que el 30 de juny de 2007 es deixava de publicar la versió oficial del DOGC en suport paper i, en conseqüència, des de l'1 de juliol de 2007 la versió digital del DOGC és l'única que té caràcter oficial.

Amb posterioritat, el legislador estatal va aprovar la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, que estableix el marc bàsic de la denominada administració electrònica. De conformitat amb la legislació bàsica, i d'acord també amb la competència exclusiva que en matèria d'organització correspon a la Generalitat segons l'article 150.b) de l'Estatut d'autonomia, s'ha aprovat la Llei 29/2010, de 3 d'agost, de l'ús de mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, que desplega i concreta la normativa bàsica amb l'objectiu d'avançar en el reconeixement de l'ús de mitjans electrònics per millorar la transparència, l'eficàcia, l'eficiència i la qualitat en les relacions entre el sector públic i els ciutadans. Aquest marc normatiu es complementa amb el Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l'Administració de la Generalitat, que ordena i impulsa l'administració electrònica en el nostre àmbit.

Amb la voluntat de continuar establint els elements necessaris per ordenar i impulsar l'ús dels mitjans electrònics en el funcionament ordinari de l'Administració, i a l'empara de l'article 150.b) de l'Estatut d'autonomia, aquest Reglament regula les mesures per garantir l'autenticitat i la integritat de l'edició en suport digital del DOGC, i determina les condicions per atorgar el caràcter d'autèntiques a les còpies impreses i a les descàrregues digitals del Diari Oficial .

Com a complement a aquest pas cap a l'ús de les tecnologies de la informació, es vol donar també un impuls a l'ús dels mitjans telemàtics per a la tramesa dels documents que s'hagin de publicar al DOGC. La regulació d'aquest procediment implica la creació, en aplicació de l'article 8 de la Llei 2/2007, de 5 de juny, del registre de les autoritats i el personal facultat per subscriure, mitjançant la signatura electrònica prevista a la Llei reguladora del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , l'ordre d'inserció dels documents destinats a ser publicats al DOGC.

També constitueixen objectius d'aquest Reglament ordenar la periodicitat de la publicació del DOGC, definir l'estructura del DOGC i establir mecanismes i previsions per tal de facilitar i assegurar la consulta pública i gratuïta de l'edició digital del DOGC, sempre d'acord amb les previsions de la Llei que desplega.

Finalment, mitjançant el present Decret es modifiquen dos articles del Decret 215/2000, de 26 de juny, de desplegament reglamentari de la Llei 24/1987, de 28 de desembre, de creació de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya, per tal d'adaptar la composició del Consell d'Administració als canvis estructurals produïts en l'Administració de la Generalitat, i incorporar-hi un o una representant del Departament de la Presidència. Així mateix, es concreta el règim jurídic que, amb caràcter general, regeix l'activitat de l'Entitat.

Per tant, a l'empara del que preveuen els articles 39.1 i 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

ARTICLE ÚNIC

S'aprova el Reglament del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , que es dicta en desplegament i execució de la Llei 2/2007, de 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

DISPOSICIONS FINALS
PRIMERA Modificació del Decret 215/2000, de 26 de juny, de desplegament reglamentari de la Llei 24/1987, de 28 de desembre, de creació de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya
  1. Es modifica l'article 2.1 del Decret 215/2000, de 26 de juny, de desplegament reglamentari de la Llei 24/1987, de 28 de desembre, de creació de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya, que queda redactat de la manera següent:

    "2.1 El Consell d'Administració té la composició següent:

    "President o presidenta: la persona titular de la Secretaria del Govern.

    "Vicepresident o vicepresidenta: la persona titular de la Direcció General de Difusió Corporativa.

    "Vocals: el director o la directora general de l'Entitat Autònoma, que exerceix també les funcions de secretari o secretària del Consell d'Administració; una persona representant del Departament de la Presidència; una persona representant del departament competent en matèria d'Administració local; una persona representant del departament competent en matèria de justícia; una persona representant del departament competent en matèria de cultura, i una persona representant del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

    Les persones vocals representants dels departaments les designen les persones titulars dels departaments respectius i són nomenades pel Govern.

  2. Es modifica l'article 7 del Decret 215/2000, que queda redactat de la manera següent:

    "Les relacions jurídiques i l'activitat de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya es regeixen amb caràcter general pel dret administratiu. Pel que fa al règim de contractació de l'Entitat, caldrà atenir-se al que estableix la normativa vigent sobre contractació del sector públic."

SEGONA

La lletra g) de l'article 3.2, la lletra g) de l'article 3.3 i els articles 4.2, 5 i 12 del Reglament entraran en vigor el 2 de gener de 2012.

Barcelona, 21 de setembre de 2010

José Montilla i Aguilera

President de la Generalitat de Catalunya

REGLAMENT DEL DIARI OFICIAL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.

CAPÍTOL 1 Disposicions generals Artículos 1 a 3
ARTICLE 1 Objecte

Aquest Reglament regula l'ordenació, l'estructura i la gestió del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i es dicta en desplegament de la Llei 2/2007, de 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

ARTICLE 2 Periodicitat de la publicació

2.1 El DOGC es publica de dilluns a divendres diàriament, llevat els dies declarats festius a tot el territori de Catalunya o en el municipi on radiqui la seu central de l'entitat gestora del DOGC.

2.2 Cada dia es publica una única edició del DOGC. Es considera una única edició el conjunt de documents que es publiquen organitzats a través del mateix sumari.

2.3 No obstant això, una vegada publicada una edició del DOGC, a instància de la persona titular de la Secretaria del Govern es pot publicar el mateix dia un annex a l'edició del DOGC. Així mateix, correspon a la persona titular de la Secretaria del Govern disposar que es publiqui el DOGC algun dels dies exceptuats de publicació amb caràcter general.

ARTICLE 3 Característiques del DOGC

3.1 El DOGC es numera de manera correlativa amb independència de l'any de publicació.

3.2 A la portada del diari ha de constar com a mínim:

  1. El Senyal de la Generalitat de Catalunya.

  2. La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR