Resolució del president del Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears (FESMAE-IB) de 01 de juny de 2018 per la qual s’autoritzen la convocatòria i les bases per a la selecció de professors associats per a diferents especialitats del personal laboral docent no permanent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT
Rango de LeyResolució

A proposta del director acadèmic de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB), el Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears, en la sessió de dia 24 de maig de 2018, va aprovar la convocatòria i les bases per a la selecció de professors associats per a diferents especialitats del personal laboral docent no permanent de l’ESADIB.

D’acord amb el que disposa la Llei 13/2017, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2018, la contractació de personal temporal ha de tenir lloc en casos excepcionals i per cobrir necessitats urgents inajornables i requereix les autoritzacions prèvies del director general de Pressuposts i Finançament i del director general de Funció Pública i Administracions Públiques.

El 02 de maig de 2018, el director general de Pressuposts i Finançament va emetre un informe favorable sobre els aspectes pressupostaris derivats de les bases que han de regir la convocatòria per a la selecció de professors associats per a diferents especialitats del personal laboral docent no permanent de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears.

L’1 de juny de 2018, el director general de Funció Pública i Administracions Públiques va emetre un informe favorable sobre les bases que han de regir aquesta convocatòria.

De conformitat amb l’Acord del Consell de Govern de 23 de febrer de 2007 de modificació de l’àmbit d’aplicació i de determinació de l’abast del control de l’article 5 de l’Acord del Consell de Govern de 19 de desembre de 1995, el control previ, preceptiu i vinculant del compliment dels principis de publicitat i d’objectivitat en la selecció de personal, fix i temporal, s’estén a les fundacions de l’àmbit docent i l’òrgan competent per dur a terme aquest control és la Conselleria d’Educació i Universitat, és a dir, la conselleria competent en matèria de personal docent.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Autoritzar la convocatòria i les bases per a la selecció de professors associats per a diferents especialitats del personal laboral docent no permanent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (annex 1).

Segon

Ordenar la publicació de la convocatòria i de les bases en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 01 de juny de 2018

El president del Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors

de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears

Martí X. March i Cerdà

ANNEX 1

Bases que han de regir la convocatòria per a la selecció de professors associats per a diferents especialitats del personal laboral docent no permanent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB)

El Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears, en la sessió de dia 24 de maig de 2018, va aprovar les bases que han de regir la convocatòria per a la selecció de professors associats per a diferents especialitats del personal laboral docent no permanent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB). Aquestes bases s’han sotmès als informes legalment preceptius.

La continuïtat en la prestació de la funció docent a l’ESADIB és un dels elements que incideixen en la qualitat i la millora de l’ensenyament. Per aquest motiu, és necessari un procediment de selecció d’aspirants per cobrir les necessitats temporals de personal laboral que compagini el respecte als principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, establerts en els articles 23.2 i 103.3 de la Constitució espanyola, amb les peculiaritats del servei educatiu. Així, és important que, en la mesura que sigui possible, aquest procediment garanteixi l’estabilitat del professorat i, alhora, que sigui àgil per atendre les necessitats del centre que exigeixen una cobertura ràpida i urgent de les places.

A més, aquest procediment selectiu ha de garantir que els aspirants tenguin la capacitació específica necessària per a les funcions docents concretes que requereix un centre d’ensenyaments artístics superiors, en què els professors han de ser professionals del màxim prestigi i competència per a les funcions que se’ls assignaran. D’acord amb això, la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques ha emès un informe favorable sobre les bases que han de regir aquest procediment.

El marc normatiu aplicable a aquestes bases està constituït per les disposicions següents:

  1. La Llei 50/2002, de 26 de desembre, de fundacions (BOE núm. 310, de 27 de desembre de 2002, i suplement en català del BOE núm. 3, de 21 de gener de 2003).

  2. Acord del Consell de Govern de 17 de març de 2017 pel qual s’autoritzen les actuacions necessàries perquè la Fundació per al Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears absorbeixi la Fundació per a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 18 de març).

  3. L’Acord del Consell de Govern de 23 de febrer de 2007 de modificació de l’àmbit d’aplicació i de determinació de l’abast del control de l’article 5 de l’Acord del Consell de Govern de dia 19 de desembre de 1995 sobre comptabilitat i rendició de comptes de les empreses públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 3 de març).

  4. L’article 19 de la Llei 13/2017, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2018.

  5. L’article 55 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.

  6. L’article 53 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril.

    Bases generals

    1. Objecte

      L’objecte d’aquestes bases és regular els processos selectius per proveir diferents places de professors associats per a diferents especialitats del personal laboral docent no permanent de l’ESADIB, adreçats a persones que, per la seva experiència professional i/o titulació, tenguin competència adquirida en les àrees o matèries corresponents i que acreditin l’exercici d’una activitat professional fora de l’àmbit acadèmic dels estudis superiors d’Art Dramàtic, així com un títol superior de l’àmbit de la plaça, quan així s’exigeixi.

      Atès que, d’acord amb el que es disposa en l’article 55 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, els alumnes que hagin acabat els estudis superiors d’Art Dramàtic obtindran el títol superior d’Art Dramàtic de l’especialitat corresponent, que queda inclòs, a tots els efectes, en el nivell 2 del Marc espanyol de qualificacions per a l’educació superior i és equivalent a un títol universitari de grau, en l’annex 2 d’aquesta convocatòria figuren les places de professor associat convocades, per assignatures, amb caràcter temporal i dedicació a temps parcial, amb les titulacions exigides per a cada plaça i les observacions oportunes.

    2. Places convocades

      S’autoritza la convocatòria per seleccionar professors associats per impartir les especialitats següents:

      Especialitats que es preveu contractar per al curs 2018-2019:

      A03 Taller I (115,5 hores). 5 mesos (2n semestre)

      A04 Dicció castellana (90 hores). 5 mesos (1r semestre)

      A06 Didàctica de l’expressió dramàtica (45 hores). 5 mesos (2n semestre)

      A08 Tècnica de la veu I, II i III (297 hores). 9 mesos (tot el curs)

      A09 Interpretació davant càmera (90 hores). 5 mesos (2n semestre)

      A11 Música III (90 hores). 5 mesos (1r semestre)

      A12 Cant II (90 hores). 5 mesos (1r semestre)

      A13 Producció i gestió teatral (45 hores). 5 mesos (2n semestre)

      A14 Interpretació II (252 h). 9 mesos (tot el curs)

      A15 Màscara I i II (180 hores). 5 mesos (1r semestre)

      A16 Teatre d’objectes (45 hores). 5 mesos (2n semestre)

      Especialitats que es contractaran en funció de les necessitats docents del centre:

      A07 Dansa teatre (45 hores). 5 mesos (2n semestre)

      A17 Interpretació III (115,5 hores). 5 mesos (1r semestre)

      A18 Expressió corporal II (132 hores). 9 mesos (tot el curs)

      A19 Expressió corporal III (90 hores). 5 mesos (1r semestre)

      Per al curs 2018-2019, la Fundació contractarà professors per a les especialitats que siguin necessàries en funció de les necessitats docents del curs fins a un màxim de 1.339,5 hores. A títol merament orientatiu, s’expressa entre parèntesis la càrrega lectiva prevista actualment, la qual està subjecta a canvis segons les necessitats reals del centre.

      La selecció de professors associats es convoca per a un període d’un any però aquesta s’entendrà tàcitament prorrogada anualment fins a un màxim de tres anys més, sempre que no es convoqui un nou procés de selecció abans.

      El nombre màxim d’hores que s’hagin de contractar per als cursos següents podrà variar en més o menys hores segons les necessitats docents del centre, prèvia autorització de la Direcció General de Pressuposts i Finançament, si escau.

    3. Característiques del contracte

      Aquests professors, atès el caràcter universitari dels estudis superiors d’Art Dramàtic, es contractaran per analogia amb els professors universitaris associats, d’acord amb el que disposa l’article 53 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril.

      La contractació serà laboral de caràcter temporal i amb dedicació a temps parcial, en la modalitat d’obra o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR