Resolució de la directora general de Política Lingüística de 17 d’octubre de 2017 per la qual es convoquen les proves de gener de 2018 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu que expedeix la Conselleria de Cultura, Participació i Esports

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA DE CULTURA, PARTICIPACIÓ I ESPORTS
Rango de LeyResolució

En el Decret 1/2014, de 10 de gener, d’avaluació i certificació de coneixements de llengua catalana (BOIB núm. 5, d’11 de gener de 2014), s’hi preveu, en especial en els articles 6, 7, 8 i 14, la convocatòria de les proves, els requisits per inscriure’s a les proves, l’estructura i els continguts de les proves i la constitució dels tribunals avaluadors de coneixements generals i específics de llengua catalana.

Posteriorment, es va publicar el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 120, de 8 d’agost de 2015), modificat, entre d’altres, pel Decret 9/2017, de 7 d’abril (BOIB núm. 42, de 8 d’abril de 2017), d’acord amb el qual la Direcció General de Política Lingüística exerceix, entre altres competències, la certificació dels coneixements de llengua catalana de la població adulta fora de l’ensenyament reglat mitjançant l’organització i la gestió de proves, i el reconeixement de certificats equivalents.

Així mateix, d’acord amb el Decret esmentat, l’Institut d’Estudis Baleàrics s’adscriu a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

D’altra banda, en data 29 d’octubre de 2015, es va dictar la Resolució de la presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics de delegació de la competència de la convocatòria de les proves per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana en la directora general de Política Lingüística (BOIB núm. 159, de 31 d’octubre de 2015).

L’article 25.5 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB n.º 44, de 3 de abril de 2003), preveu que les resolucions adoptades per delegació s’han d’entendre dictades per l’òrgan delegant a tots els efectes, i la delegació implica la transmissió global de l’exercici de la competència, inclosa, si escau, la resolució del recurs de reposició, llevat que expressament se n’exclogui alguna facultat a la mateixa resolució de delegació.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Primer

Convocar les proves de gener de 2018 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu.

Segon

Aprovar les bases que han de regir la convocatòria de proves, que s’adjunten a aquesta Resolució com a annex 1.

Tercer

Nomenar els membres dels tribunals, que figuren en l’annex 2 d’aquesta Resolució.

Quart

Disposar que aquesta Resolució tindrà efectes l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant la directora general de Política Lingüística en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i de conformitat amb l’article 25.5 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors a partir de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb l’article 8.3 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 18 d’octubre de 2017

La directora general de Política Lingüística

Per delegació de competència de la presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics (BOIB 159/2015)

Marta Fuxà Vidal

ANNEX 1

Bases de la convocatòria de proves

  1. Normes generals

    1.1. Es convoquen les proves de gener de 2018 per obtenir els següents certificats oficials de coneixements generals i específics de llengua catalana:

    — Certificat de nivell A2

    — Certificat de nivell B1

    — Certificat de nivell B2

    — Certificat de nivell C1

    — Certificat de nivell C2

    — Certificat de llenguatge administratiu (LA)

    1.2. No és possible inscriure’s a les proves d’un certificat obtingut en una convocatòria anterior.

  2. Requisits

    2.1. Per presentar-se a les proves és necessari complir els requisits següents:

    — Tenir setze anys o més en el moment de fer la prova.

    — Tenir el DNI o NIE en vigor.

    — Dins el termini d’inscripció establert en el punt 7 d’aquestes bases, haver-se inscrit, haver pagat la taxa d’inscripció i haver presentat la sol·licitud tal com estableix el punt 3 d’aquestes bases.

    2.2. En el cas d’inscriure’s a la prova del certificat de llenguatge administratiu, acreditar com a requisit previ el certificat C1 de llengua catalana, com a mínim, o un altre que s’hagi declarat equivalent.

  3. Tràmit d’inscripció

    3.1. Modalitats per formalitzar la inscripció

    3.1.1. Inscripció telemàtica

    Les persones que vulguin inscriure’s a les proves telemàticament ho poden fer, a través d’Internet, seguint les instruccions de l’assistent de tramitació que es troba al web de la Direcció General de Política Lingüística (), en el termini que figura en el punt 7 d’aquestes bases.

    En el cas de les persones que no han d’aportar cap document, s’entén que, una vegada completat el procés telemàtic, tenen el tràmit d’inscripció completat, i rebran per correu electrònic el comprovant de confirmació “Inscripció a les proves”.

    Les persones que han d’aportar documentació, segons el punt 3.4 d’aquestes bases, poden iniciar el tràmit telemàticament. En aquest cas, per completar el tràmit d’inscripció han d’imprimir el “justificant d’enviament” i presentar-lo, dins el termini, juntament amb tots els documents necessaris a qualsevol dels llocs esmentats en el punt 3.2 d’aquestes bases o d’acord amb el que estableix l’article16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

    En cas de lliurar la documentació en algun punt d’informació o registre que no sigui la Direcció General de Política Lingüística o un Centre de Català —Inca, Eivissa i Ciutadella—, es recomana, per tenir-ne constància, enviar el mateix dia una còpia del full de sol·licitud ja registrat per fax al número 971 17 69 80 o per correu electrònic a l’adreça electrònica certificacio@dgpoling.caib.es.

    Quan s’hagi completat el tràmit d’inscripció, les persones interessades rebran per correu electrònic el comprovant de confirmació “Inscripció a les proves”.

    3.1.2. Inscripció presencial

    La inscripció es pot fer de manera presencial a les oficines de la Direcció General de Política Lingüística o en un Centre de Català —Inca, Eivissa i Ciutadella. Prèviament, les persones interessades han d’haver pagat la taxa (segons l’apartat 3.3 c d’aquestes bases) perquè la inscripció es faci efectiva.

    La inscripció es pot fer també de manera presencial als llocs esmentats en el punt 3.2 d’aquestes bases. En aquest cas, s’ha de lliurar, dins el termini establert en el punt 7 d’aquestes bases, la sol·licitud d’inscripció degudament emplenada, juntament amb el comprovant de pagament de la taxa d’inscripció i tots els documents necessaris segons el punt 3.4 de les bases. La documentació també es pot presentar d’acord amb el que estableix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

    En cas de lliurar la documentació en algun punt d’informació o registre que no sigui la Direcció General de Política Lingüística o un Centre de Català —Inca, Eivissa i Ciutadella—, es recomana, per tenir-ne constància, enviar el mateix dia una còpia del full de sol·licitud ja registrat per fax al número 971 17 69 80 o per correu electrònic a l’adreça electrònica certificacio@dgpoling.caib.es.

    Quan s’hagi completat el tràmit d’inscripció, les persones interessades rebran per correu electrònic el comprovant de confirmació “Inscripció a les proves”.

    Si la documentació no es presenta dins el termini als llocs o de la manera esmentats, la inscripció no es considerarà vàlida, encara que la taxa d’inscripció s’hagi pagat dins el termini.

    3.2. Llocs on es pot formalitzar la inscripció

    La inscripció es pot formalitzar a les oficines de la Direcció General de Política Lingüística, als Centres de Català —Inca, Eivissa i Ciutadella—, que depenen de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, i a les institucions col·laboradores següents:

    — Consell Insular de Mallorca

    — Consell Insular de Menorca

    — Consell Insular de Formentera

    — Ajuntament d’Alcúdia

    — Ajuntament de Calvià

    — Ajuntament d’Inca

    — Ajuntament de Llucmajor

    — Ajuntament de Manacor

    — Ajuntament de Marratxí

    — Ajuntament de Palma

    — Ajuntament de sa Pobla

    — Ajuntament de Pollença

    — Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

    —...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR