Resolució de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques per la qual s’ordena autoritzar la cessió d’ús gratuït i temporal de l’escultura Maternité, de Joan Miró, propietat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a l’Agència de Turisme de les Illes Balears, per exposar-la a l’estand de les Illes Balears de la Fira ITB de Berlín (Exp. 62/2017)

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA D'HISENDA I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES
Rango de LeyResolució

Fets

  1. El 14 de febrer de 2017 (registre d’entrada 3253/2017), s’ha rebut l’ofici de la directora adjunta de l’ATB en què se sol·licita permís per traslladar l’escultura de Joan Miró Maternité per exposar-la en la fira ITB que tindrà lloc a la ciutat de Berlín entre els dies 8 i 12 de març de 2017. A aquest ofici li acompanya la documentació següent:

    - Sol·licitud, de 6 de febrer de 2017, signada pel director gerent de l’ATB, de cessió gratuïta i temporal de l’escultura Maternité.

    - Informe, de 14 de febrer de 2017, signat pel director gerent de l’ATB, sobre l’exhibició de la peça en la fira ITB en l’edició de 2017.

    - Carta de la Fundació Pilar i Joan Miró, per disposar de la peça els dies sol·licitats.

  2. L’escultura, inclosa a l’Inventari de Béns Mobles del Patrimoni Històric, té les característiques següents:

    - Maternité, 1973

    - Bronze

    - 155x195x195

    - Valoració: 2.000.000,00-2.500.000,00 €

    - Número d’inventari: 100000002843

  3. L’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és propietària d’aquesta obra d’art, que va ser lliurada el 2007 pels hereus de la senyora Maria Dolors Miró Juncosa, en pagament de part del deute tributari pel concepte de l’impost sobre successions i donacions. Aquesta obra està adscrita a la Conselleria de Presidència, i dipositada a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca mitjançant un contracte de comodat de 17 de febrer de 2011, amb vigència d’un any prorrogable de manera tàcita per anualitats successives fins a un màxim de 20 anys.

  4. La clàusula setena del contracte esmentat preveu que durant la vigència del contracte la Comunitat Autònoma de les Illes Balears pugui retirar temporalment l’obra objecte de comodat amb motiu, entre d’altres, d’exposicions puntuals, sempre que ho notifiqui a la Fundació amb una antelació mínima de tres mesos. En relació amb aquest punt, assenyalam que el dia 6 de febrer de 2017, la Fundació va...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR