Resolució de la directora general de Medi Rural i Marí de 4 de setembre de 2014 per la qual s’adjudiquen els drets de nova plantació procedents de la Reserva nacional de drets de plantació de vinya de la convocatòria oberta per la Resolució de la directora general de Medi Rural i Marí de 28 de febrer de 2014 per la qual s’obre un termini per sol·licitar drets de nova plantació procedents de la Reserva nacional de drets de plantació de vinya

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI
Rango de LeyResolució

Fets

  1. L’article 85 undecies del Reglament 1234/2007, de 22 d’octubre, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s’estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles (Reglament únic per a les OCM), estableix que els estats membres han de crear una reserva nacional o reserves regionals de drets de plantació.

  2. A Espanya el funcionament de les reserves està regulat en el Reial decret 1244/2008, de 18 de juliol, pel qual es regula el potencial de producció vitícola. L’article 38 d’aquest Reial decret crea la Reserva nacional de drets de plantació de vinya, adscrita al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, amb l’objecte de permetre a l’Administració General de l’Estat l’assignació de drets de plantació de vinya a les comunitats autònomes que, amb criteris objectius, justifiquin que en necessiten més. Les reserves regionals es regulen en l’article 39 del mateix Reial decret, en virtut del qual la majoria de les comunitats autònomes han constituït aquestes reserves.

  3. A les Illes Balears, aquesta Reserva regional es constituí mitjançant l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca de 22 de gener de 2007 per la qual es crea la Reserva regional de drets de plantació de vinya de les Illes Balears.

  4. En la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural de 21 de gener de 2014, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va assignar provisionalment a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears 45 hectàrees de drets de plantació de vinya procedents de la Reserva nacional de drets de plantació de vinya per a la campanya de 2013/2014, i en supedità la concessió final a la justificació de la demanda real abans del final de la campanya de 2013/2014 (31 de juliol de 2014).

  5. El 18 de març de 2014 es va publicar la Resolució de la directora general de Medi Rural i Marí de 28 de febrer de 2014 per la qual s’obre una convocatòria per sol·licitar drets de nova plantació procedents de la Reserva nacional de drets de plantació de vinya. Transcorregut el termini de trenta-un dies naturals per sol·licitar aquests drets, s’havien registrat sol·licituds per a un total de 99 hectàrees.

  6. El 29 de maig de 2014 es va trametre al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient l’informe del Servei d’Agricultura en què se sol·licitava l’assignació definitiva de 99 hectàrees de drets de nova plantació de vinya (la demanda real) procedents de la Reserva nacional de drets de plantació de vinya, i, en el cas que no fos possible disposar d’aquestes 99 hectàrees, l’assignació definitiva de les 45hectàrees de drets de nova plantació de vinya que s’havien assignat provisionalment a la Comunitat Autònoma en la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural de 21 de gener de 2014.

  7. El 26 de juny de 2014 el director general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va trametre un ofici en què es comunicava l’assignació definitiva a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en la campanya de 2013/2014, de 45 hectàrees de drets de nova plantació de vinya procedents de la Reserva nacional de drets de plantació de vinya.

  8. Per tant, tenint en compte el Decret 31/2014, de 18 de juliol, pel qual es fixen els principis generals en matèria de plantacions i replantacions de vinya, del Registre Vitícola i sobre les declaracions obligatòries en el sector vitivinícola; la demanda real de drets de nova plantació de vinya a les Illes Balears, i l’assignació del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de 45 hectàrees de drets de nova plantació, cal repartir aquest drets entre els sol·licitants que compleixen els requisits que estableixen la Resolució de la directora general de Medi Rural i Marí de 28 de febrer de 2014 i l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca de 22 de gener de 2007.

    Fonaments de dret

  9. La Resolució de la directora general de Medi Rural i Marí de 28 de febrer de 2014 per la qual s’obre una convocatòria per sol·licitar drets de nova plantació procedents de la Reserva nacional de drets de plantació de vinya.

  10. L’Ordre de 22 de gener de 2007 per la qual es crea la Reserva regional de drets de plantació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR