Resolució del vicepresident i conseller de Presidència de 18 d'agost de 2014, en exercici de les competències en matèria de col·legis professionals, per la qual es qualifiquen positivament els Estatuts de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de Balears, dins el marc d'un procediment d'obertura de full registral i se n’ordena la seva inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de les Illes Balears

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorVICEPRESIDÈNCIA I CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA
Rango de LeyResolució

Fets

  1. - El 27 de febrer de 2014 es va presentar en el Registre de la Vicepresidència i Conselleria de Presidència -núm. 8078- una sol·licitud per posar en marxa el procediment d'obertura de full registral a l'Il·lustre Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de Balears. A tal efecte, el Col·legi va adjuntar, entre altres documents, els Estatuts definitius aprovats per l'Assemblea General per a la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  2. - D'altra banda, també s'adjunta la composició de la darrera Junta General constituïda (mandat 2013-2017). Els membres que en formen part són els següents:

  3. - Els estatuts definitius dels col·legis professionals, un cop aprovats per l'Assemblea General, estan sotmesos al tràmit de qualificació per prescripció de l'article 21.2 de la Llei 10/1998, de 14 de desembre, de col·legis professionals de les Illes Balears, i del capítol IV del Decret 32/2000, de 3 de març, pel qual s'aprova el Reglament de col·legis professionals de les Illes Balear.

  4. - D'acord amb l'article 16.1 del Reglament de col·legis professionals, el 7 de març es sol·licità informe a la conselleria directament relacionada amb el contingut de la professió representada pel Col·legi; en aquest cas la Conselleria de Turisme i Esports. En data data 14 de març es va rebre l'informe sol·licitat.

  5. - D'igual forma, el 10 de març es sol·licità informe als Serveis Jurídics de la Vicepresidència i Conselleria de Presidència en relació amb el contingut dels Estatuts. El mateix dia 10 de març es va rebre l'informe sol·licitat. En aquest informe se posaven de manifest un parell de deficiències de caire formal existents en els Estatuts. Aquestes deficiències se varen corregir pel Col·legi de manera immediata.

  6. - Finalment, una vegada corregides les deficiències abans esmentades i examinat el seu contingut, els Estatuts s’adequen a la Constitució, a l’Estatut d’autonomia i a la normativa reguladora de col·legis professionals.

    Consideracions jurídiques

  7. - L’article 36 de la Constitució espanyola disposa que la llei ha de regular les peculiaritats pròpies del règim jurídic dels col·legis professionals i l’exercici de les professions titulades. L’estructura interna i el funcionament dels col·legis han de ser democràtics.

  8. - D’acord amb el que disposa l’article 31.9 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, corresponen...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR