Acord del Consell Executiu, de 2 d’abril de 2014, relatiu a l’aprovació de la convocatòria de subvencions 2014 per donar suport a les fires, mostres, certàmens i festivals d’arts escèniques que es realitzin a Mallorca i, de les bases que han de regir-la.

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorDEPARTAMENT DE VICEPRESIDÈNCIA DE CULTURA, PATRIMONI I ESPORTS
Rango de LeyAcord

“"ANTECEDENTS. Vista la memòria justificativa de la Direcció Insular de Cultura i Patrimoni sobre la convocatòria de subvencions 2014 per donar suport a les fires, mostres, certàmens i festivals d’arts escèniques que es realitzin a Mallorca i, sobre les bases que han de regir-la.

Vist l’informe jurídic favorable del Servei Jurídic Administratiu del Departament de la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports.

Vista l’existència de crèdit pressupostari adequat i suficient a les partida pressupostàries següentsper dur a terme la convocatòria esmentada:

-20.33430.46200, d’acord amb la RC amb el núm. de referència 22014/2229 per un import de 70.000,00 €.

-20.33430.48900, d’acord amb la RC amb el núm. de referència 22014/2230 per un import de 50.000,00 €.

-20.33430.47903, d’acord amb la RC amb el núm. de referència 22014/2231 per un import de 30.000,00 €.

Atesa la proposta del secretari tècnic de la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports d’aprovació de la convocatòria i de les bases.

Vist l’informe favorable de la a Intervenció General del Consell.

En virtut de tot el que s’ha exposat i, d’acord amb l'article 31 e) del Reglament d'organització del Consell de Mallorca, elev al Consell Executiu, la següent proposta d’

ACORD

  1. Aprovar l'expedient 31/2014 relatiu a la convocatòria de subvencions 2014 per donar suport a les fires, mostres, certàmens i festivals d’arts escèniques que es realitzin a Mallorca i, a les bases que han de regir-la.

  2. Autoritzar una despesa total de 150.000,00 € a càrrec de les partides pressupostàries, que tot seguit s’indiquen, per atendre a les subvencions o ajudes de minimis de la convocatòria esmentada:

    -20.33430.46200, d’acord amb la RC amb el núm. de referència 22014/2229 per un import de 70.000,00 €.

    -20.33430.48900, d’acord amb la RC amb el núm. de referència 22014/2230 per un import de 50.000,00 €.

    -20.33430.47903, d’acord amb la RC amb el núm. de referència 22014/2231 per un import de 30.000,00 €.

  3. Aprovar la convocatòria esmentada i les bases adjuntes que han de regir-la.

  4. Ordenar-ne la publicació en el BOIB.”

    Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar el recurs d’alçada davant la Comissió de Govern del Consell de Mallorca, dins el termini d’un mes, comptador a partir de l’endemà de la seva publicació.

    Contra la desestimació expressa del recurs d’alçada, hom pot interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de la notificació de la desestimació del recurs d’alçada. Contra la desestimació per silenci del recurs d’alçada, hom pot interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l’endemà de la desestimació presumpta. Aquesta es produeix un cop transcorreguts tres mesos de la interposició del recurs, sense que se n’hagi notificat la resolució.

    No obstant això, s’hi pot presentar, si n’és el cas, qualsevol altre recurs que hi sigui pertinent. Tot, d’acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

    La qual cosa us comunic perquè en tengueu coneixement i als efectes oportuns.”

    Palma, 7 d’abril de 2014

    Jeroni Mas Rigo

    El secretari general per delegació

    (Decret de 4 de setembre de 2012, BOIB núm. 147 de 9 d’octubre)

    BASES DE LA CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2014 PER DONAR SUPORT A LES FIRES, MOSTRES, CERTÀMENS I FESTIVALS DE ARTS ESCÈNIQUES QUE ES REALITZIN A MALLORCA

    Bases

    Primera. Finalitats

    El Consell de Mallorca, a través de la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports, en l'exercici de les seves competències i d'acord amb els objectius fixats en el Pla estratègic de subvencions de l'any 2014, vol posar en marxa una convocatòria de subvencions que pretén donar suport a la realització de fires, mostres, certàmens i festivals d’arts escèniques. En un moments tan difícils com els actuals, i per a les arts escèniques, en particular, es pretén impulsar, incentivar l’organització d’esdeveniments d’arts escèniques per contribuir al coneixement i la difusió del món de les arts escèniques. D’aquesta manera es contribueix a augmentar la presència del teatre a la nostra illa, a ajudar a sintonitzar al públic amb el món de la cultura, alhora que es dóna suport i promoció als projectes culturals que afavoreixen i difonen el món de les arts escèniques.

    Així, amb aquesta convocatòria de subvencions, la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports, d’acord amb els objectius establerts al Pla Estratègic de Subvencions de 2014, pretén:

    - Promoure el mercat escènic i l’encontre d’artistes, de programadors i de públic.

    - Afavorir l’intercanvi d’idees i d’opinions.

    - Fomentar els projectes d’exhibició d’arts escèniques i els espectacles de qualitat.

    - Dinamitzar la cultura, en general i, les arts escèniques, en particular.

    - Fomentar i difondre els valors històrics, populars i tradicionals de Mallorca.

    Segona. Objecte

    Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions les sol·licituds que tinguin per objecte dur a terme a Mallorca, entre el l’1 de desembre de 2013 i al 30 de novembre de 2014 (ambdós inclosos), un projecte cultural consistent en la realització de fires, mostres, certàmens i festivals d’arts escèniques, sempre que no siguin objecte d’una altra convocatòria de subvencions d’aquest Departament de Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports.

    Limitació: Només es pot subvencionar, com a màxim, 1 projecte cultural d'entre els que presenti, en el seu cas, l’entitat sol·licitant, el qual ha de ser el de millor puntuació, d’acord amb l’establert a la base vuitena.

    En queden exclosos:

    -Els que ja estiguin subvencionades a través de les altres convocatòries d’aquest departament, independentment de qui els presenti.

    -Els que duen a terme agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, sense personalitat jurídica.

    -Els que per la seva naturalesa o el seu contingut no siguin pròpiament una fira, una mostra, un certàmen o festivals d’arts escèniques.

    -El teatre escolar en els projectes que presentin les entitats d’administració local o els organismes públics que en depenen.

    Tercera. Beneficiaris

    Poden ser-ne beneficiàries les persones físiques o jurídiques següents:

    1. Les entitats d’administració local de Mallorca o els organismes públics que en depenen.

    B) Les entitats associatives o organitzatives sense ànim de lucre que reuneixin aquests requisits:

  5. Tenir el domicili social, l’establiment principal, una sucursal o una delegació a Mallorca, i estar legalment i definitivament constituïdes i inscrites en el registre pertinent en acabar el termini de presentació de sol·licituds.

  6. Tenir com a objecte social fomentar i dinamitzar la cultura, en general, i la de les arts escèniques, en particular.

    C) Les persones físiques constituïdes, com autònoms o empresaris individuals, o aquelles persones jurídiques, constituïdes com a empreses, que reuneixin aquests requisits:

  7. Tenir el domicili social o l’establiment permanent a Mallorca, i estar legalment i definitivament constituït i inscrits en el registre pertinent en acabar el termini de presentació de sol·licituds.

  8. Tenir com a objecte social la realització de projectes d’arts escèniques.

  9. Estar d’alta en l’epígraf que pertoca del cens tributari o registre pertinent de l’IAE.

    No obstant això, no en poden ser beneficiàries:

    -Les que incorrin en alguna de les prohibicions establertes en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE de 18 de novembre de 2003) (en endavant LGS).

    -Les que, en el moment que l’òrgan instructor de la convocatòria hagi de fer la proposta de resolució definitiva, no estiguin al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant l’Administració de l’Estat i amb les obligacions tributàries del Consell de Mallorca.

    (El fet d’estar al corrent davant les obligacions tributàries del Consell de Mallorca l’ha de verificar, d’ofici, la Tresoreria General).

    -Les entitats o associacions que pertànyen a l’àmbit educatiu.

    -Les associacions o federacions de veïns, les de la tercera edat

    -I, per al cas de les persones, recollides a la lletra C) d’aquesta base, les que hagin rebut, en els tres darrers exercicis fiscals (2012, 20123 i 2014), ajudes atorgades en Espanya, en concepte de minimis, per un import superior a 200.000 € (art. 3.1 i 3.2 del Reglament núm.1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la UE a les ajudes de minimis (Diari Oficial de la Comunitat Europea núm. L 352 de 24 de desembre de 2013).

    Quarta. Naturalesa de la subvenció o ajuda de minimis

    Les subvencions o ajudes de minimis (en el cas de les ajudes atorgades als beneficiaris recollits a la lletra C de la base tercera) d’aquesta convocatòria són de caràcter voluntari i eventual i es poden anul·lar, revocar i reintegrar en tot moment per les causes previstes en la llei o en aquestes bases; no generen cap dret a l'obtenció d'altres subvencions en anys posteriors i no es poden al·legar com a precedent. Són compatibles amb altres ajudes o subvencions que pugui rebre l’entitat beneficiària per al mateix projecte sempre que el còmput total de les ajudes no superi el pressupost d’execució del projecte subvencionat.

    Així mateix, en el cas de les ajudes de minimis, en virtut de la seva naturalesa d’ajudes de minimis, estan sotmeses, en concret, als requisits i les exigències de l’esmentat Reglament núm.1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la UE a les ajudes de minimis, la qual cosa implica, entre d’altres, que l’import total de les ajudes que, en concepte de minimis, pot rebre en Espanya la persona física o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR