Llei de Segona modificació de la Llei 14/1985, del 28 de juny, per la qual es regula el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (Llei 1/2010, del 4 de febrer)

Publicado enDOGC
Ámbito TerritorialNormativa de Cataluña
RangoLey

El President de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 65 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

PREÀMBUL Artículos 1 y 2

L'article 4.2 de l'Estatut d'autonomia estableix que els poders públics de Catalunya han de facilitar la participació de totes les persones en la vida política, econòmica, cultural i social. A més, l'article 40.4 de l'Estatut d'autonomia indica que els poders públics han de promoure polítiques públiques que afavoreixin l'emancipació dels joves per tal que puguin participar en igualtat de drets i deures en la vida social i cultural. Per la seva banda, l'article 142 de l'Estatut d'autonomia indica que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de joventut, que inclou la promoció de l'associacionisme juvenil i de les iniciatives de participació de la gent jove.

Una de les primeres mesures que en aquest àmbit va prendre la Generalitat provisional fou la creació del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que després fou regulat per mitjà de la Llei 14/1985, del 28 de juny, per la qual es regula el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. En aquest context el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ha promogut activitats dirigides a assegurar la participació dels joves en les decisions i les mesures que els afecten i a fomentar en els joves l'associacionisme juvenil, a fi que emprenguin en grup la resolució de les qüestions que els afecten.

La Llei 24/1998, del 30 de desembre, va significar la primera modificació de la Llei 14/1985. Onze anys després d'aquella primera modificació, un procés de debat al si del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ha conclòs en la proposta unànime de modificar alguns punts de la Llei 14/1985, a fi de permetre més implicació i una major participació territorial en el Consell, i també especificar-ne les competències amb més claredat. En primer lloc, la reforma pretén que determinats consells locals i territorials de joventut passin d'ésser entitats membres adherides a ésser membres de ple dret del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. En segon lloc, la modificació especifica d'una manera més precisa la clàusula residual de funcions del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i estableix que aquest representi el moviment associatiu juvenil català en les institucions internacionals de joventut.

ARTICLE 1 Modificació de l'article 2 de la Llei 14/1985
  1. Es modifica la lletra i de l'article 2 de la Llei 14/1985, del 28 de juny, per la qual es regula el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que resta redactada de la manera següent:

    .i) Representar el moviment associatiu juvenil català en les institucions internacionals de joventut..

  2. S'afegeix una nova lletra, la j, a l'article 2 de la Llei 14/1985, amb el text següent:

    .j) Qualsevol altra que sigui acordada amb l'Administració en el marc de les funcions establertes per aquest article..

ARTICLE 2 Modificació de l'article 4 de la Llei 14/1985
  1. S'afegeixen dues noves lletres, la d i la e, a l'apartat 2 de l'article 4 de la Llei 14/1985, amb el text següent:

    .d) Els consells locals de joventut que representin un mínim de 5.000 habitants o siguin capitals de comarca, que estiguin integrats per un mínim de dos tipus d'entitats i que es fixin com a objectius la interlocució, la coordinació i el foment de la participació al municipi corresponent.

    .e) Els consells territorials de joventut d'un àmbit d'actuació en el qual no hi hagin consells locals de joventut afiliats al CNJC..

  2. Es modifica la lletra b de l'apartat 3 de l'article 4 de la Llei 14/1985, que resta redactada de la manera següent:

    .b) Les entitats que no compleixin els requisits mínims exigits per a ésser membres de ple dret o que decideixin llur participació en qualitat d'entitats membres adherides..

  3. Se suprimeix la lletra c de l'apartat 3 de l'article 4 de la Llei 14/1985.

DISPOSICIÓ FINAL Entrada en vigor

Aquesta Llei entra en vigor l'endemà d'haver estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 4 de febrer de 2010

José Montilla i Aguilera

President de la Generalitat de Catalunya

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR