Llei 13/2016, de 26 d’octubre, per la qual es dissol el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Menorca

SecciónI. Disposicions generals
EmisorPRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyLlei

LA PRESIDENTA DE LES ILLES BALEARS

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de les Illes Balears ha aprovat i jo, en nom del Rei i d’acord amb el que s’estableix a l’article 48.2 de l’Estatut d’Autonomia, promulg la següent:

LLEI

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

L’article 31.9 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, d’acord amb la redacció de la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que corresponen a la comunitat autònoma de les Illes Balears les competències de desplegament legislatiu i d’execució en matèria de corporacions de dret públic representatives d’interessos econòmics i professionals, que s’han d’exercir dins el marc de la legislació bàsica de l’Estat.

En desplegament d’aquest precepte s’aprovà la Llei 10/1998, de 14 de desembre, de col·legis professionals de les Illes Balears. L’article 9 d’aquesta llei preveu que la dissolució d’un col·legi professional requereix una llei del Parlament de les Illes Balears.

D’altra banda, els articles 11 i 7 del Reglament de col·legis professionals de les Illes Balears, aprovat pel Decret 32/2000, de 3 de març, regulen el procediment que s’ha de seguir per dissoldre un col·legi professional.

El Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Menorca es va fundar dia 8 de gener de 1926 i l’any 1977 es va adaptar al Reial Decret 3595/1977, de 30 de desembre, pel qual es va aprovar l’Estatut general de col·legis d’agents comercials. Posteriorment, el 14 de gener de 2009, es va inscriure en el Registre de Col·legis Professionals de les Illes Balears.

Durant els últims anys, el Col·legi d’Agents Comercials de Menorca ha experimentat una reducció important en el nombre de persones col·legiades, amb la disminució consegüent dels ingressos per quotes d’adscripció, la qual cosa impossibilita el finançament de les despeses ordinàries del col·legi i l’acompliment de les seves funcions pròpies sense solució de continuïtat.

Davant aquesta situació, l’Assemblea General va aprovar, a la sessió extraordinària de 20 de novembre de 2013, la dissolució del Col·legi d’Agents Comercials de Menorca. En la mateixa sessió es va acordar la ratificació dels acords adoptats en les tres assemblees generals extraordinàries que varen tenir lloc amb anterioritat, relatives també a la dissolució de la corporació, al cessament de les persones titulars dels òrgans de govern, a la finalitat del romanent líquid sobrant del col·legi i al nomenament d’una comissió liquidadora.

Així doncs, atesos la sol·licitud de dissolució del Col·legi d’Agents Comercials de Menorca i els informes del servei jurídic de la Conselleria de Presidència i de l’Advocacia de la comunitat autònoma, una vegada sol·licitat el parer del Col·legi d’Agents Comercials de Mallorca, Eivissa i Formentera i del Consell General de Col·legis d’Agents Comercials d’Espanya, i atès l’article 9 de la Llei 10/1998, de 14 de desembre, es considera necessària l’aprovació de la iniciativa legislativa corresponent per instrumentar la dissolució i la liquidació subsegüent del patrimoni del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Menorca.

Article 1

Objecte

S’aprova la dissolució del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Menorca, que determina l’inici de les operacions de liquidació.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR