Decret 36/2013, de 28 de juny, pel qual es regula la modalitat de prestació de serveis mitjançant teletreball a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

El teletreball és una modalitat de prestació de serveis en la qual el treball s’organitza i s’executa fent ús de les tecnologies de la informació i telecomunicació, de manera que una feina que normalment es fa a les dependències d’un centre de treball s’efectua totalment o parcialment fora d’aquestes dependències de manera regular.

El concepte de teletreball com a treball a distància mitjançant l’ús de telecomunicacions sorgeix els anys 70 amb la crisi del petroli, amb l’objectiu d’evitar desplaçaments en automòbil i, d’aquesta manera, estalviar energia. Actualment el teletreball es revela com la millor opció per conciliar vida laboral, familiar i personal, de manera especial en els casos de persones amb familiars dependents (fills o grans), amb problemes de mobilitat o amb residències allunyades del lloc de treball, en unir en un mateix espai la família i el treball, alhora que contribueix a promoure la direcció per objectius i la flexibilitat horària.

Així, aquesta modalitat de prestació de serveis pot suposar a curt termini una millora de les condicions de treball, atès que pot contribuir a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral dels teletreballadors, i a llarg termini pot contribuir a millores mediambientals com ara la disminució de la contaminació i l’estalvi d’energia i avançar en la línia de la responsabilitat social pública per millorar el clima laboral i modernitzar l’estructura de l’Administració.

En l’àmbit de la Unió Europea, el 16 de juliol de 2002 es va signar a Brussel·les l’Acord marc europeu sobre teletreball, adoptat a iniciativa de la Comissió Europea pels interlocutors socials més rellevants de l’àmbit europeu, per tal d’impulsar aquesta modalitat de prestació de serveis.

L’article 14 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, consagra, en l’apartat j i dins els drets de caràcter individual dels empleats públics, en correspondència amb la naturalesa jurídica de la seva relació de servei, el dret a l’adopció de mesures que afavoreixin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

L’article 3.5 de la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, estableix que: «Són fins d’aquesta Llei: contribuir a la millora del funcionament intern de les administracions públiques, incrementant-ne l’eficàcia i l’eficiència mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació, amb les degudes garanties legals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR