Instrucció 1/2015, de 11 de maig, del director de l’Agència Tributària de les Illes Balears, per la qual s’estableixen els criteris que els òrgans competents de l’Agència Tributària de les Illes Balears han de considerar per comprovar el valor real dels béns immobles i dels llocs d’amarratge dels ports esportius situats en el territori de les Illes Balears en l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats i en l’impost sobre successions i donacions

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorAGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyInstrucció

Mitjançant la Instrucció 1/2002, de 20 de febrer (BOIB núm. 26, de 28 de febrer), es varen establir per primera vegada els criteris que havien de seguir els òrgans competents de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació per comprovar el valor real dels béns immobles i els llocs d’amarratge situats en el territori de les Illes Balears, en la gestió de l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats i de l’impost sobre successions i donacions. Posteriorment, les instruccions 1/2003 (BOIB núm. 49 ext., de 9 d’abril), 1/2004 (BOIB núm. 21, de 12 de febrer), 5/2004 (BOIB núm. 184, de 25 de desembre), 1/2006 (BOIB núm. 10, de 21 de gener), 3/2007 (BOIB núm. 195, de 28 de desembre), 1/2009 (BOIB núm. 29, de 24 de febrer), 2/2010 (BOIB núm. 94, de 22 de juny), 2/2011 (BOIB núm. 163, de 29 d’octubre), 1/2012 (BOIB núm. 60, de 28 d’abril), 1/2013 (BOIB núm. 35, de 14 de març) i 1/2014 (BOIB núm. 48, de 8 d’abril) varen actualitzar aquests criteris per als anys 2003 a 2014. Aquestes instruccions, a partir de l’any 2005, varen incloure una taula de valors mitjans dels llocs d’amarratge en els ports esportius de les Illes Balears.

L’aprovació d’unes regles internes de valoració en la gestió tributària dels imposts esmentats, una vegada conegudes pels contribuents, els permeten consignar en les seves declaracions uns valors que, en principi, s’admetran com a vàlids. Aquest sistema ha demostrat que és molt útil, atès que afavoreix el compliment voluntari de les obligacions tributàries per part dels contribuents i agilita la tasca de revisió dels valors declarats de l’Administració tributària autonòmica.

D’acord amb això, aquesta Instrucció manté els criteris esmentats, amb l’actualització corresponent dels coeficients i dels índexs aplicables als valors dels béns immobles, i té en compte, a més, i pel que fa als valors mitjans dels llocs d’amarratge dels ports esportius de les Illes Balears, el temps que resta perquè s’exhaureixi la concessió, la depreciació i l’actualització monetària. També es mantenen les regles de valoració específiques per a la declaració d’obra nova i per a la divisió horitzontal dels béns immobles urbans, amb la finalitat d’adaptar les valoracions als criteris que han fitxat el Tribunal Suprem, el Tribunal Superior de Justícia de Illes Balears, la Direcció General de Tributs del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i el Tribunal Economicoadministratiu Regional de les Illes Balears.

Per les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR