Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 25 de novembre de 2013 per la qual es delega la signatura als gerents territorials de les àrees de salut de Menorca i d’Eivissa i Formentera per subscriure els convenis especials d’assistència sanitària

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorSERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyResolució

Antecedents

  1. L’article 3.5 de la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut, i la disposició addicional tercera del Reial decret 1192/2012, de 3 d’agost, pel qual es regula la condició d’assegurat i de beneficiari a efectes de l’assistència sanitària a Espanya, a càrrec de fons públics, a través del Sistema Nacional de Salut, preveuen que les persones que no tenguin la condició d’assegurades o de beneficiàries del sistema nacional de salut podran obtenir la prestació de l’assistència sanitària pagant la contraprestació corresponent o la quota derivada de la subscripció d’un conveni especial.

  2. Els requisits bàsics i el procediment per subscriure aquests convenis estan regulats pel Reial decret 576/2013, de 26 de juliol, que preveu la signatura del conveni especial en un termini màxim de tres mesos des de la notificació a la persona interessada de la resolució estimatòria prèvia.

  3. El Servei de Salut de les Illes Balears és un ens públic de caràcter autònom, adscrit a la conselleria competent en matèria de sanitat, dotat de personalitat jurídica i patrimoni propis, amb capacitat d’obrar plena per assolir les seves finalitats, al qual es confia la gestió dels serveis públics sanitaris de caràcter assistencial de les Illes Balears.

  4. Atesa la naturalesa especial d’aquests convenis, en l’àmbit de les Illes Balears la competència per signar correspon al director general del Servei de Salut, de conformitat amb l’article 12.1.w del Decret 39/2006, de 21 d’abril, pel qual s’aproven els estatuts de l’ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

  5. La realitat geogràfica de les Illes Balears i raons d’eficàcia i agilitat administrativa fan convenient delegar la competència per signar aquests convenis als gerents territorials de les àrees de salut de Menorca i d’Eivissa i Formentera, sense prejudici de la resolució prèvia del director general relativa a la procedència de subscriure el conveni especial.

    Fonaments de dret

  6. Article 16 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

  7. Articles 31 i 42.d de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  8. Llei 5/2003, de 4 d’abril, de salut de les Illes Balears.

  9. Decret 39/2006, de 21 d’abril, pel qual s’aproven els estatuts de l’ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

  10. Decret 86/2012, de 2 de novembre, pel...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR