Ordre del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori de 18 de juny de 2013 sobre la relació de funcions dels llocs de treball de personal funcionari de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI
Rango de LeyOrdre

L’article 38.2 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, atorga als consellers la potestat reglamentària en les matèries pròpies del seu departament quan aquests reglaments tenen per objecte regular l’organització i el funcionament dels serveis de la Conselleria.

En aquest sentit, l’article 8 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, regula l’organització interna de les conselleries i disposa, en el punt 3, que “Els consellers, mitjançant una ordre, n’han de desenvolupar l’estructura orgànica bàsica, d’acord amb la relació de llocs de treball vigent, per tal de determinar les funcions atribuïdes a les unitats administratives de cada conselleria”.

L’article 34 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix el règim jurídic de les ordres de funcions dels llocs de treball de personal funcionari, i en fixa el caràcter d’instrument tècnic d’ordenació i manifestació de la potestat d’organització i de direcció de l’Administració. Preveu, així mateix, el procediment per dictar-les i modificar-les.

Mitjançant l’Ordre del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori de 16 d’abril de 2013 es varen aprovar les funcions dels llocs de feina de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears.

El Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears (modificat pel Decret 15/2013, de 7 de juny), estableix les competències i l’estructura orgànica bàsica de es conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i, a l’article 2.8 f, determina que la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, mitjançant la Direcció General de Transports assumeix la competència relativa a la “Planificació, construcció, ordenació i gestió de les carreteres de titularitat autonòmica”.

Mitjançant el Decret 64/2005, de 10 de juny, es va crear l’entitat de dret públic denominada Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), a l’empara del que disposa l’article 1.b) de la Llei 3/1989, de 29 de març, d’entitats autònomes i empreses públiques i vinculades de la comunitat autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 60/2010, de 23 d’abril i pel Decret 3/2013, de 25 de gener.

D’altra banda, l’article 3.2 del Decret 23/2013, de 24 de maig, d’extinció de l’entitat pública empresarial Espais de Natura Balear (ENB) i d’assumpció de les seves funcions, preveu que “El personal funcionari fins ara adscrit a l’entitat Espais de Natura Balear s’ha d’adscriure a la Direcció General de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic [de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori] i manté les mateixes condicions i el mateix règim jurídic”.

Per això, a banda que s’han detectat diverses errades a l’Ordre del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori de 16 d’abril de 2013 sobre la relació de funcions dels llocs de treball del personal funcionari de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, és convenient elaborar una nova ordre de funcions dels llocs de feina de l’actual Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, adaptada a la nova estructura orgànica que preveuen els decrets 6/2013, de 2 de maig, i 23/2013, de 24 de maig, que derogui l’Ordre de funcions de 16 d’abril de 2013.

Per tot això, fent ús de les facultats que m’atorguen els preceptes legals esmentats i d’acord amb les pautes que assenyala la Instrucció 1/2012, de 28 de febrer, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen els criteris per confeccionar les ordres de funcions dels llocs de treball del personal funcionari de les conselleries, dict la següent:

ORDRE

Article 1

Aprovació de les funcions dels llocs de treball

S’aprova la relació de funcions dels llocs de treball del personal funcionari de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, de conformitat amb el que estableixen els annexos i i ii d’aquesta Ordre.

Article 2

Contingut

La descripció de les funcions dels llocs de treball s’ha de considerar una descripció succinta, i les funcions que s’hi enumeren no tenen caràcter limitador o excloent. A més, es poden reassignar si es considera convenient.

Article 3

Mecanismes de suplència

  1. En el cas de llocs de treball de cap de departament o de servei vacants, o en absència del titular, n’ha d’assumir les funcions el funcionari que designi el director general, el secretari general o, si escau, el director gerent del FOGAIBA.

  2. Així mateix, en la resta de llocs de treball vacants, o en absència del titular, n’ha d’assumir les funcions el funcionari que ocupa la plaça immediatament superior o inferior, a criteri del director general, el secretari general o, si escau, el director gerent del FOGAIBA, sempre respectant les funcions pròpies del cos i l’escala.

Disposició derogatòria única

Queden derogades l’Ordre del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori de 16 de abril de 2013 sobre la relació de funcions dels llocs de treball del personal funcionari de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, com també totes les disposicions del mateix rang que aquesta Ordre, o d’un rang inferior, que s’oposin al que s’hi estableix.

Disposició final única

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 18 de juny de 2013

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori

Gabriel Company Bauzá

ANNEX I CONSELLERIA D’AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI

Funcions dels llocs de treball de personal funcionari de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori

De conformitat amb allò que disposa l’article 8 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i el Decret 12/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 23/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, es relacionen, de manera estructurada i amb definició de funcions, els diferents llocs de treball de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori:

Estructura orgànica bàsica:

- Secretaria General

- Secretaria General Adjunta

- Direcció General de Medi Rural i Marí

- Direcció General de Recursos Hídrics

- Direcció General d’Ordenació del Territori

- Direcció General de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic

- Direcció General d’Arquitectura i Habitatge

- Direcció General de Transports

CENTRE DIRECTIU: CONSELLER D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI

CONSELLER D’AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI (PALMA) AMT0100001

Secretari/ària personal- F01760003 - F01760068)

Dur a terme treballs administratius en general.

Manejar equips informàtics.

Gestionar arxius i registres, fotocopiadores.

Controlar l’agenda del conseller o la consellera

Cap del Negociat II- F01110047

Donar suport administratiu, coordinar i executar les comandes del conseller o la consellera.

Dur a terme tasques de gestió econòmica.

Lloc base administratiu/iva-F01390056

Dur a terme les funcions assignades en l’article 27 de la Llei 2/2007, de 16 de març, de cossos i escales de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

CONSELLER D’AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI (MENORCA) AMT0100003

Cap de la Secció II- F01130356

Coordinar i gestionar administrativament els assumptes de competència de la Conselleria a l’àmbit de l’illa de Menorca en col·laboració amb les diferents unitats que en formen part.

Coordinar i tramitar els documents de les distintes direccions generals.

Coordinar el registre d’entrada i sortida dels documents.

Dirigir i coordinar els negociats que exerceixen funcions a l’àmbit de la Secció.

Cap del Negociat III- F01110576

Gestionar el Registre d’entrades i sortides de la Conselleria.

Informar el públic.

Distribuir la documentació entre les distintes unitats.

Donar suport al Cap de la Secció II i executar les funcions que li encomani.

LLOCS BASE CONSELLER D’AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI (PALMA) AMT0100004

Lloc base tècnic/a superior- F0167001A

Dur a terme les funcions assignades a l’article 24 de la Llei 2/2007, de 16 de març, de cossos i escales de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Lloc base tècnic/a superior- F01670022

Dur a terme les funcions assignades a l’article 31.d) de la llei 2/2007, de 16 de març de cossos i escales de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Lloc base tècnic/a superior- F01670034

Dur a terme les funcions assignades a l’article 31 de la Llei 2/2007, de 16 de març, de cossos i escales de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Lloc base tècnic/a superior- F01670035

Dur a terme les funcions assignades a l’article 31 de la Llei 2/2007, de 16 de març, de cossos i escales de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Lloc base tècnic/a superior- F01670036

Dur a terme les funcions assignades a l’article 31 de la Llei 2/2007, de 16 de març, de cossos i escales de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Lloc base tècnic/a superior- F01670037

Dur a terme les funcions assignades a l’article 24 de la Llei 2/2007, de 16 de març, de cossos i escales de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Lloc base tècnic/a superior- F01670047

Dur a terme les funcions assignades a l’article 31 de la Llei 2/2007, de 16 de març, de cossos i escales de l’Administració de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR