Decret 28/2014, de 27 de juny, d’aprovació dels Estatuts de l’entitat pública empresarial Serveis de Millora Agrària i Pesquera

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, regula el règim general de creació, d’organització i de funcionament del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma i incideix especialment en el règim de control i tutela dels ens instrumentals amb la pretensió essencial d’aconseguir una actuació transparent en la gestió dels interessos públics presidida per criteris de bon govern, professionalitat i integritat dels gestors públics. Aquesta Llei preveu diverses mesures tendents a racionalitzar la utilització del ventall d’ens instrumentals i a limitar la despesa pública, potenciant els mecanismes de control financer i establint noves mesures de control.

La disposició addicional vuitena de la Llei 9/2011, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any2012, autoritza el Govern de les Illes Balears a fer totes les actuacions que siguin necessàries per racionalitzar i reduir el conjunt d’entitats instrumentals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, fins i tot transformar-les, extingir-les, fusionar-les o integrar-les, en tot o en part, en altres ens instrumentals o en l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En aplicació de la dita disposició addicional vuitena de la Llei 9/2011, el Parlament de les Illes Balears, mitjançant la Llei 8/2013, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2014, va disposar la creació de l’entitat pública empresarial Serveis de Millora Agrària i Pesquera (article 29 de la Llei), amb la naturalesa d’entitat pública empresarial de les que preveu l’article 2.1b de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Llei de creació de Serveis de Millora Agrària i Pesquera, en el seu darrer apartat, preveu que, una vegada aprovats els estatuts de la nova entitat, s’extingirà l’entitat SEMILLA, SAU, mitjançant la cessió global d’actius i passius, sense liquidació, en els termes que estableix la Llei 3/2009, de 3 d’abril, de modificacions estructurals de les societats mercantils. SEMILLA va ser creada pel Decret 33/1991, de 21 de març.

Els fins generals que li assigna la Llei són els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR