Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) de 23 de desembre de 2013 per la qual s’aproven les normes de funcionament i les atribucions de la Comissió Tècnica de Català de l’EBAP, i se’n nomenen els membres a partir de la convocatòria de proves de 2014

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)
Rango de LeyResolució
  1. L’article 16 de la Llei 3/1986, de 29 d’abril, de normalització lingüística a les Illes Balears —en la modificació introduïda per la Llei 9/2012, de 19 de juliol, de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març—, disposa que els poders públics han de promoure les mesures corresponents i fomentar i incentivar la capacitació del personal de les administracions públiques de l’àmbit territorial de les Illes Balears i de les entitats del sector públic que en depenen, en l’ús de la llengua catalana.

  2. L’article 35 de la Llei 3/1986 esmentada estableix que el Govern de les Illes Balears ha de garantir, en el seu àmbit territorial, l’ensenyament de la llengua catalana als empleats públics.

  3. L’article 12 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l’article 4 del Decret31/2012, de 13 d’abril, pel qual s’aproven els Estatuts de l’Escola Balear d’Administració Pública, estableixen que corresponen a l’EBAP la formació i avaluació, la capacitació i el perfeccionament tant del personal al servei de l’Administració autonòmica i de les entitats que en depenen, com del personal al servei de les altres administracions radicades a les Illes Balears.

  4. L’article 5.6 del Decret 31/2012 esmentat disposa que, entre les funcions de l’EBAP, hi ha la d’elaborar manuals sobre matèries objecte de la formació, entre les quals es troba la llengua catalana.

  5. L’article 5.18 del mateix Decret estableix, com una altra de les funcions de l’EBAP, la d’oferir l’ensenyament de la llengua catalana tant al personal de l’Administració autonòmica i de les entitats que en depenen, com al personal al servei de les altres administracions públiques radicades a les Illes Balears, i avaluar-ne els coneixements a través de proves per a obtenir els certificats corresponents.

  6. L’article 7 del Decret 191/1996, de 25 d’octubre, pel qual es regulen les condicions generals de les activitats formatives que organitza la Conselleria d’Interior (ara, Conselleria d’Administracions Públiques), articula els programes de formació de l’IBAP (ara, EBAP) en àrees temàtiques, una de les quals és l’ensenyament de llengües. Així mateix, l’article 14 d’aquest Decret —modificat pel Decret 121/1997, de 26 de setembre, regulador de les condicions generals de les activitats formatives dirigides al personal al servei de l’Administració de la CAIB—, estableix les proves específiques i els certificats de nivell en cursos d’ensenyament de llengües. Posteriorment, l’Ordre de la consellera de la Funció Pública i Interior de 25 de gener de 1999 desplega el Decret 191/1996 indicat.

  7. El Decret 87/2012, de 16 de novembre, d’avaluació i certificació de coneixements de llengua catalana, estableix i descriu els certificats de coneixements generals i específics de llengua catalana al marge dels estudis reglats. L’any 2013, la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats ha iniciat els tràmits per a modificar el Decret 87/2012.

  8. L’Ordre del conseller d’Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 per la qual es determinen els títols, els diplomes i els certificats equivalents als certificats de coneixements de llengua catalana de la Direcció General de Cultura i Joventut, estableix els certificats expedits per l’EBAP que són considerats equivalents als que expedeix la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

  9. Atesa la competència de l’EBAP per a expedir certificats de coneixements de llengua catalana, amb la finalitat de complir les normes que regulen l’obtenció dels diferents certificats que acrediten els coneixements de llengua catalana i establir el disseny i el sistema d’avaluació de les proves convocades per l’EBAP, es va considerar necessari crear, l’any 2010, la Comissió Tècnica...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR