Acord del Consell de Govern de 15 de març de 2013 pel qual es ratifiquen els acords de dissolució dels consorcis que s’integren en el Consorci d’Infraestructures de les Illes Balears

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyAcord

Mitjançant el Decret 184/1996, d’11 d’octubre, es va aprovar el Pla Extraordinari de Recuperació i Millora del Paisatge Urbà (Pla Mirall), que s’havia de desenvolupar conjuntament entre la CAIB, les seves entitats locals i els particulars. L’objectiu fonamental, entre d’altres, del Pla Mirall era la dotació d’infraestructures i la rehabilitació.

El Decret 142/1997, de 14 de novembre, de modificació del Decret 184/1996, d’11 d’octubre, pel qual es regula el Pla Extraordinari de Recuperació i Millora del Paisatge Urbà (Mirall), va fer una nova redacció del segon paràgraf de l’article 21, que establia que seria obligatòria la constitució de consorcis per a aquelles entitats municipals que varen presentar projectes per un pressupost de contracte superior als 500 milions de pessetes. En aquests casos, l’aportació de la CAIB va ser com a màxim del 50% del pressupost.

El 25 de març de 2004 es va publicar en el BOIB (Resolució del conseller de Turisme de dia 10 de març de 2004) la convocatòria d’ajuts urgents als municipis de les Illes Balears per pal·liar l’estacionalitat turística. Varen sol·licitar subvencions 63 ajuntaments de les Illes Balears (Pla D). L’objectiu primordial del Pla D era la dotació, millora i recuperació d’infraestructures.

La Resolució de concessió dels ajuts establia en la disposició addicional primera que per als ajuts superiors a 750.000 euros l’ajuntament subvencionat havia de constituir un consorci amb la Conselleria de Turisme per a la gestió de l’execució del projecte subvencionat.

Un nombre elevat de consorcis Mirall varen modificar els estatus per adaptar-los a les exigències de la convocatòria del Pla D i així poder gestionar, en l’àmbit consorciat, les actuacions relatives al Pla D conjuntament amb la gestió dels projectes finançats pel Pla Mirall.

En data 4 de febrer de 2005 es va aprovar la creació del Consorci per a la Rehabilitació del Patrimoni del Municipi des Castell, integrat pel Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament des Castell amb la finalitat indicada a més d’impulsar, executar, promoure i/o finançar la construcció d’infraestructures de nova planta de caràcter sociocultural i esportiu.

En l’actualitat, una part important d’aquells consorcis estan sense activitat o pendents simplement del pagament dels préstecs respectius. Atès el que s’ha assenyalat i amb la finalitat de racionalitzar el sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma, s’han duit a terme els tràmits adients per a la dissolució...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR