Decret 4/2013, de 25 de gener, del parc mòbil de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 127.3 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, segons la redacció que en fa la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que el patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears està integrat pels béns i drets dels quals és titular i pels que adquireixi per qualsevol títol jurídic, i que una llei del Parlament n’ha de regular l’administració, la defensa i la conservació. Aquesta llei és, a hores d’ara, la Llei 6/2001, d’11 d’abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El títol VI de la Llei 6/2001 i el títol IV del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament que la desplega, regulen l’Inventari de béns i drets de la Comunitat Autònoma, com l’instrument mitjançant el qual es coneix l’estat exacte del seu patrimoni públic, que inclou, entre altres béns, els vehicles.

Les circumstàncies econòmiques actuals fan que l’eficiència en la gestió dels serveis públics i la contenció de la despesa pública siguin un objectiu prioritari del Govern de les Illes Balears. Per això, és necessari regular el parc mòbil de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que reculli —des d’una perspectiva que va més enllà de l’inventari simple d’una determinada tipologia de béns vinculats a un determinat servei públic— el règim aplicable al conjunt de vehicles que integren el parc mòbil de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, pel que fa a ús, administració i conservació, i als mitjans materials vinculats directament o indirectament a la gestió del parc mòbil, d’acord amb els principis d’eficiència, coordinació i control. Regulació que, per tal d’assolir els objectius assenyalats, ha d’integrar dins el parc mòbil, a més, els vehicles titularitat dels ens del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears no inclosos en l’esmentat Inventari de béns i drets de la Comunitat Autònoma.

D’acord amb l’article 2.7 c del Decret 12/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, segons la redacció que en fa el Decret 33/2011, de 4 de novembre, correspon a la Conselleria d’Administracions Públiques, mitjançant la Direcció General de Patrimoni, Contractes i Obres Públiques, entre altres competències, l’ordenació del parc mòbil, la gestió centralitzada dels mitjans materials i personals del parc mòbil destinats al servei dels membres del Govern, dels òrgans directius de l’Administració i els destinats a altres funcions de representació.

Per tot això, a proposta del conseller d’Administracions Públiques i havent-ho considerat el Consell de Govern, en la sessió de 25 de gener de 2013,

DECRET

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquest Decret és establir el règim aplicable al conjunt de vehicles que integren el parc mòbil de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, pel que fa a ús, administració, conservació i defensa, i als mitjans materials vinculats directament o indirectament a la gestió del parc mòbil, d’acord amb els principis d’eficiència, coordinació i control.

Article 2

Àmbit d’aplicació

  1. El parc mòbil de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears està integrat pel conjunt de vehicles adquirits o arrendats per part de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i pels ens que integren el sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, destinats al seu propi ús o servei públic.

  2. A l’efecte del que estableix aquest Decret formen part de l’àmbit d’aplicació els vehicles següents:

  1. Ciclomotors de dues, tres o quatre rodes lleugers que estiguin destinats a activitats relacionades amb explotacions agrícoles, ramaderes, de conservació de la natura, industrials i similars.

  2. Motocicletes de dues rodes amb sidecar o sense.

    a.Automòbils.

  3. Vehicles tot terreny.

  4. Vehicles mixts adaptables.

  5. Furgons, furgonetes i camions.3. Estan també integrats en el parc mòbil de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears els vehicles assignats a òrgans o ens aliens a l’Administració autonòmica i al sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en virtut d’acords o convenis subscrits per aquesta.

Article 3

Adscripció orgànica

El parc mòbil de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s’adscriu a la direcció general competent en matèria de patrimoni, a la qual corresponen les facultats de coordinació i control, així com les facultats de gestió expressament previstes en aquest Decret.

Article 4

Parc mòbil centralitzat i descentralitzat

  1. Formen part del parc mòbil centralitzat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears el conjunt de vehicles oficials amb xofer que presten serveis a determinats òrgans superiors, directius o assimilats, i en altres funcions de representació.

    El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR