Decret 58/2013, de 20 de desembre, d’aprovació dels nous Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

El Consorci de Transports de Mallorca (d’ara endavant CTM) va ser creat per la Llei8/2006, de 14 de juny, de creació del Consorci de Transports de Mallorca, a l’empara de l’article 85 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com també del Pla Director Sectorial del Transport de les Illes Balears (Decret41/2006, de 28 d’abril).

Per mitjà del Decret 12/2007, de 23 de febrer, es varen aprovar els Estatuts del CTM, que varen ser modificats per dues disposicions posteriors: el Decret81/2010, de 18 de juny, i el Decret 13/2012, de 23 de febrer.

D’altra banda, la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, indica en l’article 4 que aquest sector es classifica en sector públic instrumental administratiu, empresarial i fundacional, i que formen part del sector públic instrumental administratiu els organismes autònoms i els consorcis; del sector públic empresarial, les entitats públiques empresarials i les societats mercantils públiques, i del sector fundacional, les fundacions.

A més, la disposició transitòria segona de la Llei esmentada assenyala en l’apartat 4 que l’equivalència que, amb caràcter general, hi ha entre els organismes creats d’acord amb les disposicions vigents i els organismes que configura aquesta Llei és, per als consorcis sotmesos a l’ordenament autonòmic a què es refereix l’article 1.4 del Text refós de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en relació amb l’article 85.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la de consorcis de l’article 2.1 e de la Llei del sector públic instrumental.

Així, el Consorci de Transports de Mallorca és un consorci que forma part del sector públic instrumental administratiu.

Tot seguit, la mateixa disposició transitòria estableix també que l’adaptació a les previsions de la Llei dels organismes que integren el sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el moment que aquesta Llei entri en vigor s’ha de fer per mitjà d’un decret del Consell de Govern, en el cas d’organismes públics, o s’ha d’autoritzar per acord del Consell de Govern, en la resta de casos, a proposta de la persona titular de la conselleria d’adscripció i amb l’informe favorable de les conselleries competents en matèria de relacions institucionals i d’hisenda i pressuposts.

Convé recordar que la disposició addicional segona de la Llei 8/2006, de 14 de juny, de creació del Consorci de Transports de Mallorca, delega en el Govern de les Illes Balears l’aprovació dels Estatuts d’aquest organisme. En conseqüència, per mitjà del Decret12/2007, de 23 de febrer, es varen aprovar els Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca, modificats posteriorment. Per tant, l’adaptació dels Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca a la Llei del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s’ha de tramitar per mitjà d’un decret.

Així, i en compliment de l’article 6.2 del Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental dels procediments administratius, es considera oportú redactar de nou els Estatuts del CTM per dur a terme la integració de les modificacions efectuades i també l’adaptació d’aquests Estatuts a les previsions de la Llei del sector públic instrumental.

El Consell d’Administració del Consorci de Transports de Mallorca, en la sessió de8 d’abril de 2013, va aprovar per unanimitat modificar el Decret 12/2007, de 23 de febrer, d’aprovació dels Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca, per adaptar-los a la Llei del sector públic instrumental, amb els informes de la Direcció General de Coordinació, la Direcció General d’Administracions Públiques, la Direcció General de Pressuposts i Finançament, l’Institut Balear de la Dona i el Consell Balear de Transports Terrestres, del Govern de les Illes Balears.

Per tot això, a proposta del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 20 de desembre de 2013,

DECRET

Article únic

S’aproven els Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca per adaptar-los a la Llei 7/2010, que són els que recull l’annex d’aquest Decret.

Disposició derogatòria única

Es deroguen el Decret 12/2007, de 23 de febrer, d’aprovació dels Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca, com també el Decret 81/2010, de 18 de juny, i el Decret 13/2012, de 24 de febrer, de modificació del primer. Queden derogades igualment totes les normes del mateix rang que aquest Decret, o d’un rang inferior, que s’oposin al que s’hi estableix.

Disposició final primera

Es faculta el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori perquè adopti les mesures necessàries per executar aquest Decret.

Disposició final segona

Aquest Decret entra en vigor l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 20 de desembre de 2013

El conseller d’Agricultura,

Medi Ambient i Territori El president

Gabriel Company Bauzá José Ramón Bauzá Díaz

ANNEX

Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca

TÍTOL I

DISPOSICIONS GENERALS

Article 1

Constitució

El Consorci de Transports de Mallorca va ser creat per la Llei 8/2006, de 14 de juny, per la qual es regeix juntament amb les lleis i els reglaments que hi siguin aplicables i també pel que disposen aquests Estatuts.

Article 2

Denominació

L’entitat constituïda es denomina Consorci de Transports de Mallorca (d’ara endavant CTM).

Article 3

Durada

El CTM es crea per un termini indefinit, sens perjudici del que preveuen aquests Estatuts pel que fa a la seva dissolució i extinció.

Article 4

Domicili

El CTM té el domicili al carrer d’Eusebi Estada, 28, de Palma.

Article 5

Concepte i àmbit d’aplicació

El CTM té per objecte articular la cooperació econòmica, tècnica i administrativa entre les administracions i els ens públics i privats que s’hi adhereixen per exercir de manera conjunta i coordinada les competències que els corresponguin en matèria d’ordenació i gestió del transport públic regular de viatgers.

  1. El transport públic regular de viatgers és el que té aquesta naturalesa, d’acord amb el Decret 41/2006, de 28 d’abril, d’aprovació del Pla Director Sectorial de Transport de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  2. Queden exclosos de l’àmbit d’aplicació d’aquests Estatuts el transport discrecional de viatgers, el transport escolar i el transport de mercaderies.

  3. L’àmbit d’aplicació territorial és l’illa de Mallorca.

Article 6

Règim jurídic

  1. El CTM s’ha creat com un consorci, organisme de naturalesa corporativa amb personificació pública, amb personalitat jurídica i patrimoni propi i independent dels seus membres, i amb capacitat plena d’obrar per a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR