Decret 91/2015, de 13 de novembre, pel qual es regula la condició d’esportista d’alt nivell de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Constitució espanyola, en l’article 43.3, estableix que els poders públics han de fomentar l’educació sanitària, l’educació física i l’esport, i han de facilitar la utilització adequada del lleure.

En l’àmbit estatal, el títol VI de la Llei 10/1990, de 15 d’octubre, de l’esport, regula l’esport d’alt nivell. Aquesta Llei es troba desenvolupada actualment pel Reial decret971/2007, de 13 de juliol, sobre esportistes d’alt nivell i alt rendiment, el qual també desenvolupa les mesures de foment previstes en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, per a la formació d’esportistes que segueixen programes d’alt rendiment.

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears té la competència exclusiva en matèria d’esport i lleure, d’acord amb el que disposa l’article 30.12 de la Llei orgànica1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears.

La Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, mitjançant la Direcció General d’Esports i Joventut, exerceix les competències en matèria d’esport i lleure atorgades per l’article 30.12 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, d’acord amb el que disposa el Decret 24/2015, de 7 de d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En ús d’aquesta competència es va aprovar la Llei 14/2006, de 17 d’octubre, de l’esport de les Illes Balears, que disposa, en l’article 5j, com un dels objectius i una de les finalitats de les polítiques esportives de les administracions públiques de les Illes Balears, promoure i planificar l’esport de competició i d’alt nivell autonòmic i, en l’article 10.1j, com a competència de l’Administració de la Comunitat Autònoma, fomentar l’esport d’alt nivell.

El capítol VII del títol III d’aquesta Llei, articles 26, 27, 28 i 29, regula l’activitat esportiva d’alt nivell en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i, d’acord amb l’article 27, el Govern de les Illes Balears ha d’establir reglamentàriament els criteris, les condicions i els requisits per qualificar els i les esportistes d’alt nivell en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears, com també controlar, impulsar i promocionar l’activitat esportiva d’alt nivell en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears. També la Llei de l’esport atorga a l’activitat física...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR