Decret 9/2017, de 24 de febrer, de regulació del Consell de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 14 de la Constitució espanyola estableix que els espanyols i les espanyoles són iguals davant la llei, sense que pugui prevaler cap discriminació per raó de naixença, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social. D’altra banda, l’article 9 disposa que correspon als poders públics promoure les condicions per tal que la llibertat i la igualtat de l’individu i dels grups en els quals s’integra siguin reals i efectives; remoure els obstacles que n’impedeixin o en dificultin la plenitud, i facilitar la participació de tots els ciutadans i totes les ciutadanes en la vida política, econòmica, cultural i social.

L’article 17 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en la redacció de la Llei orgànica1/2007, de 28 de febrer, estableix que totes les persones tenen dret a no ser discriminades per raó de la seva orientació sexual.

La Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l’LGTBI fòbia, té per objecte establir i regular els principis, els mitjans i les mesures per garantir plenament la igualtat real i efectiva en l’exercici dels drets de les persones lesbianes, gais, trans (transsexuals i transgèneres), bisexuals i intersexuals (LGTBI), mitjançant la prevenció, la correcció i l’eliminació de tota discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere, en els àmbits públic i privat, sobre els quals el Govern de les Illes Balears, els consells insulars i els ens locals tenen competències.

Les mesures que estableix la dita Llei per fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació de les persones LGTBI afecten qualsevol àmbit de la vida social i, en particular, les àrees civil, laboral, social, sanitària, educativa, econòmica i cultural, totes les etapes de la vida i totes les contingències del seu decurs.

L’article 7 d’aquesta Llei crea el Consell d’LGTBI de les Illes Balears com un espai de participació ciutadana superior en matèria de drets i deures de les persones LGTBI i com a òrgan consultiu de les administracions balears que incideixen en aquest àmbit, sens perjudici de les funcions i les competències d’altres òrgans o ens que la legislació estableixi. No obstant això, la Llei no regula l’organització ni el funcionament del Consell, per la qual cosa és necessari fer-ho mitjançant un decret.

D’acord amb la disposició final primera de la Llei 8/2016, el Govern de les Illes Balears, en l’àmbit de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR