Decret 8/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el cessament dels membres del Govern de les Illes Balears

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorPRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyDecret

Els articles 26 i 27 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, estableixen que el cessament del govern després de la celebració de les eleccions al Parlament no impedeix que continuï en funcions fins a la presa de possessió del nou govern.

D'acord amb l'article 54.1 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, la senyora Francesca Lluch Armengol i Socias ha estat nomenada presidenta de les Illes Balears, i ha pres possessió del càrrec el dia 1 de juliol de 2019.

Altrament, l'article 56.1 de l'Estatut d'autonomia estableix que la presidenta de les Illes Balears nomena i separa els membres del Govern. Per la seva banda, l'article 10 de la Llei 1/2019 atribueix a la presidenta, com a responsable de la direcció del Govern, el nomenament i el cessament dels consellers i del vicepresident, si n'hi ha.

En conseqüència, a l'efecte d'aprovar la nova estructura del Govern d'acord amb el que preveu l'article 46.3.a) de la Llei 1/2019, cal declarar el cessament dels membres del Govern en funcions.

Per tot això, en ús de les facultats que m'atorga la Llei esmentada,

DECRET

Primer. Disposar el cessament com a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR