Decret 7/2016, de 12 de febrer, pel qual es regulen l’accés al servei ocupacional per a persones amb discapacitat per trastorn mental greu i la gestió de la llista d’espera de les places d’aquest servei

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 30.15 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, reformat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, atribueix a la Comunitat Autònoma les competències en matèria d’acció i benestar social, i en matèria de polítiques de protecció i suport a les persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials, entre d’altres.

L’article 89.1 de la Llei 4/2009, d’11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears (BOIB núm. 89, de 18 de juny), modificada per la Llei 10/2013, de 23 de desembre (BOIB núm. 181, de 31 de desembre), estableix:

Les administracions públiques de les Illes Balears, en l’àmbit de les seves competències, poden organitzar la prestació dels serveis del Catàleg de Prestacions i Serveis Socials de les Illes Balears a través de les fórmules següents: gestió directa, règim de concert previst en aquesta Llei, gestió indirecta en el marc de la normativa de contractació de les administracions públiques i convenis amb entitats sense ànim de lucre.

D’altra banda, l’apartat segon de l’article esmentat reconeix el dret a les entitats d’iniciativa privada, a través d’entitats amb ànim de lucre o sense, a participar en els serveis socials mitjançant la creació de centres i serveis i la gestió de programes i prestacions d’aquesta naturalesa.

L’article 89 bis de la mateixa norma disposa que les entitats d’iniciativa privada que ofereixen serveis socials prevists en la cartera de serveis o en la planificació autonòmica o insular es poden acollir al règim de concerts en els termes que estableix aquesta Llei. Les entitats que accedeixin al règim de concertació en serveis socials han de formalitzar amb l’administració competent el concert corresponent.

Amb l’objecte de donar compliment a aquest mandat legal, es va dictar el Decret18/2015, de 10 d’abril, pel qual s’estableixen els principis generals als quals s’han de sotmetre els concerts socials (BOIB núm. 54, de 16 d’abril), en desplegament dels principis establerts en la Llei4/2009 i, concretament, en els articles específics sobre aquest règim de concertació diferenciat que estipula la Llei de contractes del sector públic.

Segons l’article 17 del Decret 18/2015, mitjançant una disposició administrativa de caràcter general, es regularà la gestió per part de l’administració concertant de la llista d’espera d’assignació de places a serveis concertats.

L’apartat 2.4.13 de l’annex del Decret 56/2011, de 20 de maig, pel qual s’aprova la Cartera Bàsica de Serveis Socials de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR