Decret 65/2016, d’11 de novembre, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 42 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) és l’òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social i ordena que una llei del Parlament n’ha de regular la composició, la designació dels seus membres, l’organització i les funcions.

En compliment del que disposa l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, es va aprovar la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, l’article 1 de la qual estableix que té la naturalesa d’òrgan col·legiat de caràcter consultiu, de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

Mitjançant la Llei 16/2012, de 27 de desembre, es va suspendre la vigència de la Llei10/2000 i el funcionament del CES i, posteriorment, per l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016, s’han deixat sense efecte les suspensions anteriors.

L’article 4 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, regula la composició del CES i l’article següent determina que la forma de designació i nomenament dels seus membres es realitzarà mitjançant decret del Consell de Govern de les Illes Balears, després d’haver rebut les propostes i les designacions corresponents.

Així mateix, el punt segon de l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016 indica que aquest òrgan, a més de fer els nomenaments, ha de convocar la sessió constitutiva, en la qual, i mentre no siguin nomenats el president o la presidenta i el secretari o la secretària general, han d’ocupar aquests càrrecs els membres de major i menor edat, respectivament.

Per tot això, a proposta del conseller de Treball, Comerç i Indústria, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 11 de novembre de 2016,

DECRET

Primer

Es nomenen membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears les persones següents:

  1. A proposta de les organitzacions empresarials més representatives en l’àmbit de les Illes Balears (grup I):

    1. En representació de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB):

    2. En representació de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (PIMEB):

  2. A proposta de les organitzacions sindicals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR