Decret 64/2016, de 28 d’octubre de 2016, pel qual es creen categories noves de personal estatutari en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears i es canvia la denominació de tres categories ja existents

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 31.3 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears atribueix a la Comunitat Autònoma la competència per al desplegament legislatiu i l’execució en matèria de l’Estatut dels funcionaris de l’Administració de la Comunitat Autònoma i de l’Administració local.

L’article 15.1 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, preveu que en l’àmbit de cada servei de salut s’han d’establir, modificar o suprimir les categories de personal estatutari d’acord amb les previsions del capítol XIV i, si s’escau, de l’article 13 de la Llei esmentada.

D’altra banda, l’article 15.2 de la Llei 55/2003 estableix que els serveis de salut han de comunicar al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat les categories de personal estatutari que tenen, així com la modificació o supressió i la creació de categories noves, a fi d’homologar-les, si s’escau, d’acord amb el que preveu l’article 37.1 del mateix text legal.

Així mateix, el Reial decret 184/2015, de 13 de març, pel qual es regula el catàleg homogeni d’equivalències de les categories professionals del personal estatuari dels serveis de salut i el seu procediment d’actualització, seguint la línia de classificació i ordenació ja iniciada per la Llei 44/2003, de 21 de novembre, d’ordenació de les professions sanitàries, tot amb l’objecte de facilitar i garantir la mobilitat dels professionals del Sistema Nacional de Salut, ha completat el marc normatiu estatal en aquesta matèria establint la llista de categories per especialitats, unificant denominacions i aclarint-ne equivalències.

En l’àmbit de les Illes Balears, la disposició addicional primera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives, va establir que, en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, la creació, la modificació i la supressió de les categories de personal estatutari s’han d’efectuar mitjançant un decret del Consell de Govern, d’acord amb les previsions del capítol XIV i, si escau, de l’article 13 de la Llei 55/2003.

D’altra banda, és necessari que l’Administració sanitària dugui a terme constantment l’adaptació organitzativa per adequar-se a les noves necessitats i per millorar la qualitat de l’assistència, la qual cosa implica unes categories professionals adequades i adaptades a les necessitats del moment i que incorporin les persones que estiguin més preparades professionalment per cobrir aquestes necessitats.

D’acord amb aquestes prescripcions, el Decret 47/2011, de 13 de maig, pel qual es creen determinades categories de personal estatuari i s’estableix un procediment extraordinari d’integració, va crear fins a sis categories professionals noves dins l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears.

Ara bé, necessitats noves i una especialització cada vegada més profunda en el marc de les professions sanitàries fan adient a hores d’ara crear un seguit de categories professionals noves, que recullin i permetin identificar les especificitats de les tasques que desenvolupen els titulats que ara veuen reconeguda la seva especialització.

En l’àmbit del personal estatutari sanitari de formació universitària es creen les categories dietista–nutricionista (subgrup A2) i podòleg/òloga (subgrupA2), els estudis actuals dels quals regulen el Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, i, respectivament, les ordres CIN 730/2009, de 18 de març, i CIN 728/2009, de 18 de març, que estableixen els plans d’estudis d’ambdós graus universitaris.

En l’àmbit del personal estatutari sanitari de formació professional es creen les categories tècnic/a especialista en documentació sanitària (subgrup C1), títol que crea i regula el Reial decret 768/2014, de 12 de setembre, i el d’auxiliar de farmàcia (subgrup C2) títol que crea i regula el Reial decret 1689/2007, de 14 de desembre.

També requereixen una adequació la denominació de les categories...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR