Decret 50/2014, de 5 de desembre, regulador del registre autonòmic d’activitats i del registre d’acreditació del personal dels serveis d’admissió i control d’ambient intern dels espectacles públics i les activitats recreatives

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears, en l’apartat 1 de l’article 32, crea el registre autonòmic d’activitats i el registre d’acreditació del personal dels serveis d’admissió i control d’ambient intern dels espectacles públics i les activitats recreatives i l’adscriu a la conselleria competent en matèria d’activitats classificades i espectacles públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Aquesta regulació legal necessita un desenvolupament reglamentari en aplicació de l’apartat 10 de l’article 32, que disposa que l’estructura, la funció i la composició d’aquests registres s’han de determinar reglamentàriament.

A més, la disposició addicional segona de la Llei esmentada promou la incorporació de mitjans tècnics i determina que les administracions públiques han d’impulsar l’ús i l’aplicació de les tècniques i dels mitjans electrònics, informàtics i telemàtics per desenvolupar l’activitat i exercir les competències que els són pròpies, amb les limitacions que l’ordenament jurídic estableix en la utilització d’aquests mitjans. Totes aquestes actuacions s’han de desenvolupar en consonància amb el que disposa la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, amb l’objectiu d’impulsar l’avenç de les noves tecnologies en l’àmbit de l’Administració pública.

Dins l’esmentat marc normatiu, el registre autonòmic d’activitats es configura com un instrument innovador que permetrà proporcionar informació actualitzada sobre les activitats permanents i itinerants existents a les Illes Balears. Un registre que possibilitarà l’accés telemàtic, mitjançant diferents nivells de consulta, amb un contingut que podran utilitzar les administracions amb competències sobre la matèria d’activitats amb la finalitat de simplificar i reduir tràmits i de planificar inspeccions i estudis estadístics.

El registre autonòmic d’activitats consta de dues seccions. La secció I, d’activitats permanents, i la secció II, d’activitats itinerants. La regulació d’ambdues seccions varia en funció de les peculiaritats del que ha de ser objecte de registre en cada cas. En les activitats permanents es registra tota la informació necessària per conèixer les condicions en què es desenvolupa tant la instal·lació com l’inici i l’exercici de les activitats permanents, amb les modificacions, canvis de la persona titular, transmissió de l’activitat, baixa de la instal·lació i baixa de l’exercici de l’activitat; mentre que en les activitats itinerants, l’objecte del registre és regular la inscripció del projecte tipus amb la finalitat de disposar d’informació actualitzada sobre les característiques tècniques de les activitats itinerants que s’instal·len en els municipis de les Illes Balears.

D’altra banda, el registre d’acreditació del personal dels serveis d’admissió i control d’ambient intern dels espectacles públics i les activitats recreatives que crea la Llei 7/2013 té com a finalitat, a més dels motius estadístics, que els serveis d’inspeccions puguin verificar la identitat de les persones que presten els serveis d’admissió i control d’ambient intern amb la informació del registre per impedir falsificacions, intrusisme i similars. A més, complementa el contingut del Decret 41/2011, de 29 d’abril, regulador dels serveis d’admissió i control d’ambient intern en les activitats d’espectacles públics i recreatives que, entre altres aspectes, preveu la formació del personal que ha de prestar aquests serveis i l’expedició de l’acreditació professional corresponent.

La inscripció en el registre d’acreditació del personal dels serveis d’admissió i control d’ambient intern dels espectacles públics i les activitats recreatives es farà en tres fases, que es corresponen amb les actuacions corresponents que duen a terme els consells insulars amb relació a la superació del curs bàsic, a la prova avaluadora i a l’expedició de la targeta d’identificació o acreditació professional.

La introducció de les dades i els documents en els registres que es regulen en aquest Decret es farà mitjançant una plataforma informàtica d’àmbit autonòmic que ha d’administrar la conselleria competent en matèria d’activitats classificades i espectacles públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Baleares i en la qual, d’acord amb el que preveu l’article 3, els operadors podran inscriure les dades i els documents i els usuaris efectuar consultes.

Per tot això, a proposta del conseller d’Administracions Públiques, amb els informes de l’Institut Balear de la Dona, de la Junta Autonòmica d’Activitats de les Illes Balears, d’acord amb el Consell Consultiu de les Illes Balears i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 5 de desembre de 2014,

DECRET

TÍTOL I

NORMES GENERALS

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquest Decret és regular l’estructura, la funció i la composició del registre autonòmic d’activitats i del registre d’acreditació del personal dels serveis d’admissió i control d’ambient intern dels espectacles públics i les activitats recreatives que crea l’article 32 de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic, instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears. Són registres informàtics de dades i documents que possibiliten l’accés telemàtic als operadors i usuaris.

Article 2

Adscripció orgànica

El registre autonòmic d’activitats i el registre d’acreditació del personal dels serveis d’admissió i control d’ambient intern dels espectacles públics i les activitats recreatives s’adscriuen a la conselleria competent en matèria d’activitats classificades i espectacles públics de la Comunitat Autònoma i depenen orgànicament i funcionalment de la direcció general que té atribuïdes les competències sobre aquesta matèria.

Article 3

Perfils dels usuaris dels registres

  1. Administrador: és la conselleria competent en matèria d’activitats classificades i espectacles públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que, com a titular dels registres, té facultats plenes d’accés, consulta i control de les dades i els documents registrats.

  2. Operadors: són els òrgans de les diverses administracions públiques competents per introduir les dades en els registres i modificar-les. També ho són les persones que, amb caràcter de preregistre, estan legitimades per inscriure dades en les seccions I i II del registre autonòmic d’activitats.

  3. Usuaris: són els subjectes no inclosos en els apartats anteriors que estan legitimats per consultar les dades d’acord amb la forma que preveuen els articles 14, 20 i 26 d’aquest Decret.

Article 4

Oficina virtual

  1. Es crea una oficina virtual de gestió interadministrativa i dels registres que es preveuen en matèria d’activitats classificades i espectacles públics per garantir una gestió adequada i una interoperabilitat de les dades i els documents que s’hi inscriguin.

  2. Aquesta oficina virtual s’adscriu a la conselleria competent en matèria d’activitats classificades i espectacles públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Article 5

Certificacions i informes

La consulta de les inscripcions efectuades en els registres s’ha de fer efectiva mitjançant un certificat, amb una nota simple informativa i amb una còpia dels documents dipositats en els registres. La consulta es pot fer per mitjans informàtics i telemàtics. El termini per emetre el certificat o la nota simple informativa és de quinze dies. També es poden extreure informes de les consultes fetes i exportar dades destinades a la realització d’estadístiques i fulls de control. Aquestes actuacions s’han d’ajustar als requisits que estableix la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Article 6

Nivell de seguretat

El nivell de seguretat de les dades que conté el registre autonòmic d’activitats i el registre d’acreditació del personal dels serveis d’admissió i control d’ambient intern dels espectacles públics i les activitats recreatives és el corresponent al nivell baix, d’acord amb el que disposen els articles 80 i 81 del Reial decret1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, amb les excepcions següents:

  1. Són dades amb un nivell de seguretat mitjà les relatives a infraccions administratives o penals.

  2. Són dades amb un nivell de seguretat alt les que acrediten el compliment dels requisits del personal dels serveis d’admissió i control d’ambient intern següents:

  1. Certificats d’antecedents penals.

  2. Certificat mèdic oficial.

Article 7

Protecció i cessió de les dades

  1. Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR