Decret 40/2016, de 15 de juliol, de la Comissió de Supervisió, Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Preàmbul

L’article 30.1 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Lleiorgànica1/2007, de 28 de febrer, estableix que la Comunitat Autònoma té la competència exclusiva en organització, règim i funcionament de les seves institucions pròpies en el marc de l’Estatut.

La disposició transitòria primera de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental, disposa que el Consell de Govern ha de crear una comissió que s’encarregui d’analitzar el conjunt d’ens integrants del sector públic instrumental autonòmic i de proposar la supressió, la refosa o la modificació dels ens quan ho facin recomanable raons de simplificació, economia, eficàcia i eficiència en la gestió.

Atès això, mitjançant el Decret 93/2011, de 2 de setembre, es va crear la Comissió d’Anàlisi i de Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El darrer paràgraf del preàmbul del Decret 93/2011 indica que «D’altra banda, el Decret 13/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableix l’estructura orgànica bàsica de la Presidència, mitjançant la modificació efectuada pel Decret 22/2011, de 6 de juliol, crea un òrgan específic de control pressupostari, l’Oficina de Control pressupostari, al qual atribueix expressament la funció d’impulsar l’aplicació de les mesures d’ordenació del sector públic instrumental que preveu la Llei 7/2010».

L’article primer del Decret 93/2011 va adscriure la Comissió esmentada a la Presidència. L’article tercer va establir la composició de la Comissió, que es corresponia amb l’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears vigent en el moment d’aprovació del Decret i en el moment en què va ser modificat pel Decret 44/2013, de 20 de setembre.

La disposició addicional vuitena de la Llei 9/2011, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any2012, va autoritzar el Govern de les Illes Balears perquè, amb caràcter general, fes totes les actuacions normatives i d’execució necessàries a fi de racionalitzar i reduir el conjunt d’ens instrumentals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per mitjà de les operacions de reestructuració derivades de les previsions a què fa referència la disposició transitòria primera de la Llei 7/2010, incloses les transformacions, les extincions, les fusions i les integracions, en tot o en part, en altres ens instrumentals o en l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En particular, el Govern havia de dur a terme operacions de reestructuració en els ens instrumentals relacionats amb els àmbits funcionals que marcava la Llei, els quals es varen ampliar mitjançant la disposició final quinzena de la Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2013.

El Decret 8/2015, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, va determinar la composició del Govern i va establir una nova estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant la creació, l’extinció i la modificació de diverses conselleries. Així mateix, el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, va establir les competències i la nova estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d’acord amb el qual el control pressupostari i la tutela dels ens integrants del sector públic instrumental autonòmic respecte de la legislació general i en matèria d’hisenda aplicable a aquests ens correspon a la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques.

Per això, mitjançant el Decret 21/2016, de 22 d’abril, es va modificar la composició de la Comissió d’Anàlisi i de Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR