Decret 38/2015, de 22 de maig, pel qual es regula l’activitat esportiva en edat escolar a les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 30.12 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears atribueix a la Comunitat Autònoma la competència exclusiva en matèria d’activitats esportives i d’oci, que inclou la planificació, la coordinació i el foment d’aquestes activitats.

En aquest sentit, la Llei 14/2006, de 17 d’octubre, de l’esport de les Illes Balears, atén específicament l’activitat esportiva escolar i hi dedica el capítol II del títol III. Aquesta Llei, en l’apartat h de l’article 5, atorga la qualificació d’objectiu i de finalitat de la política esportiva de les Illes Balears a l’ordenament, la difusió i el foment, entre altres aspectes, de la pràctica esportiva en edat escolar.

En correspondència amb això, l’article 10.1, apartat d, atribueix a l’Administració de la Comunitat Autònoma la competència per convocar i regular els programes de promoció esportiva.

D’altra banda, l’article 13, atesos els principis de les relacions interadministratives, determina que les competències en matèria d’activitat física i esport de les diferents administracions públiques de les Illes Balears, consells insulars i ajuntaments s’han d’exercir sota principis de cooperació, col·laboració, coordinació, descentralització i informació multilateral, amb l’objectiu de procurar la necessària col·laboració entre les diferents administracions.

Atès el text de l’exposició de motius d’aquesta Llei, l’esport és un bé per a la societat que s’ha de cuidar i potenciar, i s’ha de fer possible que la ciutadania de les Illes Balears tengui opcions de practicar-lo.

D’acord amb la transcendència que l’esport té en el desenvolupament integral de les persones, aquest Decret té com a finalitat principal aconseguir la creació d’hàbits de pràctica esportiva des d’edats primerenques, de manera que els valors culturals i formatius de l’esport i de la seva pràctica s’estenguin i s’implantin entre les persones i les institucions.

El Decret desenvolupa el capítol II del títol III de la Llei 14/2006, amb la finalitat de fomentar, difondre i impulsar l’esport en edat escolar; garantir la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR