Decret 37/2017, de 21 de juliol, pel qual es modifica el Decret 108/2011, d’11 de novembre, pel qual es regula el Consell Balear de Transports Terrestres

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

El Decret 108/2011, d’11 de novembre, regula el Consell Balear de Transports Terrestres com a òrgan superior d’assessorament, consulta i debat sectorial de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en els temes que afecten els sistemes de transport terrestre en el seu àmbit territorial.

Mitjançant el Decret 40/2013, de 30 d’agost, es modificà el Decret 108/2011 per donar compliment a la Llei 2/2011, de 22 de març, per la qual es regula la participació institucional de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la comunitat autònoma de les Illes Balears, per tal d’integrar la participació institucional d’aquestes organitzacions.

Entre els canvis que es varen dur a terme hi havia el de l’article 10.1, relatiu a la constitució de les comissions. En aquesta modificació es va mantenir el nombred’integrants de les comissions en un mínim de cinc vocals i un màxim de nou. En la pràctica, s’ha demostrat que és necessari un nombre de vocals superior —atesos els de la representació institucional, els de les persones usuàries, els de l’àmbit sectorial i els de l’Administració pública—, motiu pel qual es considera adequat fer aquesta modificació.

Les novetats que introdueix aquest Decret es poden resumir així: a la lletra g de l’apartat 1 de l’article 3, pel qual es regula la composició del Ple, s’afegeix un nou vocal que representa la direcció general competent en matèria de transport escolar; se suprimeix el paràgraf que eliminava el vot ponderat a les comissions, per la qual cosa, i per primera vegada, s’introdueix el vot ponderat a les comissions, i, en darrer lloc, s’augmenta el nombre de vocals a les comissions (de12 a 18).

En la sessió del Ple del Consell Balear de Transports Terrestres del dia 14 de juliol de2016 s’acordà per unanimitat informar favorablement sobre l’inici dels tràmits necessaris per tal de modificar el decret que desenvolupa el Consell Balear de Transports Terrestres, amb la finalitat d’augmentar el nombre de vocals que integren les comissions. En la sessió del dia 15 de maig de 2017, el Consell Balear de Transports Terrestres acordà informar favorablement sobre l’Avantprojecte de decret de modificació del Decret 108/2011.

Aquest Decret s’ha elaborat d’acord amb els principis de bona regulació que estableix l’article 129 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, a proposta del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR