Decret 37/2015, de 22 de maig, d’aprovació dels Estatuts del Servei d’Ocupació de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d’acord amb l’article 30.1 i 32.11 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, té competència exclusiva per regular l’organització, el règim i el funcionament de les seves institucions pròpies i competències executives en legislació del treball i formació professional contínua.

En l’exercici d’aquesta competència i de la competència exclusiva reconeguda en l’article 30.1 de l’Estatut d’autonomia, es va dictar la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, per mitjà de la qual es crea un organisme autònom, gratuït, d’accés universal, de participació tripartida i paritària dels agents socials i econòmics en l’òrgan de seguiment i assessorament, que té com a finalitats planificar, gestionar i coordinar les polítiques actives d’ocupació, amb funcions concretes d’informació, orientació i intermediació en el mercat laboral, el foment de l’ocupació en tots els vessants i el desenvolupament de la formació professional per a l’ocupació.

Han transcorregut més de deu anys des de la creació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears i s’han de reconèixer els canvis fonamentals en el marc estatal de referència normativa i les transformacions normatives i decisions organitzatives que s’han esdevingut en les àrees polítiques i administratives, de decisió i govern, que impulsen les polítiques actives d’ocupació en l’àmbit autonòmic. Amb la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la formació professional, i, posteriorment, amb la Llei 56/2003, de 16 de desembre, d’ocupació, s’inicia, en l’àmbit estatal, un procés de modernització i millora de la normativa estatal.

Així, l’article 27 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, segons la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, reconeix el deure de les administracions públiques de les Illes Balears a impulsar la formació permanent, l’accés gratuït als serveis públics d’ocupació i a l’ocupació estable i de qualitat en la qual es garanteixin la seguretat, la dignitat i la salut en el treball.

D’altra banda, de conformitat amb el que estableix la disposició transitòria segona de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 112, de 29 de juliol), els ens del sector públic instrumental existents s’han de regir per la normativa vigent a l’entrada en vigor d’aquesta Llei, fins que s’adaptin a les previsions que conté. Així mateix, assenyala que l’adaptació dels ens que a l’entrada en vigor d’aquesta Llei integren el sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR