Decret 33/2019, de 10 de maig, de modificació dels Estatuts de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), aprovats pel Decret 26/2016, de 13 de maig

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Els Estatuts de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) es varen aprovar mitjançant el Decret 26/2016, de 13 de maig (BOIB núm. 61, de 14 de maig de 2016).

La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, que va començar a vigir el 8 de març de 2018, va suposar un impacte considerable en el règim jurídic contractual de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), que va passar de ser considerat poder adjudicador no Administració pública (PANAP) a Administració pública en els termes que indica l’article 3.2, lletrab), de la Llei esmentada.

Aquesta circumstància va determinar un canvi radical de l’aplicació normativa i jurisdiccional dels actes i els procediments contractuals públics duits a terme per aquest ens, els quals varen passar de ser considerats privats i susceptibles de recurs davant la jurisdicció civil —en els casos de regulació no harmonitzada— a públics i sotmesos a la jurisdicció contenciosa administrativa en totes les fites procedimentals. Aquesta nova configuració legal va determinar, a més a més, la supressió de les particularitats regulades des de l’any 2007 mitjançant instruccions d’obligat compliment (IOC) per als contractes no sotmesos a regulació harmonitzada.

Aquesta modificació normativa va provocar que els preceptes dels Estatuts de l’IBISEC establerts per regular l’activitat d’aquest ens públic com a PANAP deixassin de tenir sentit i, en conseqüència, va sorgir la necessitat principal de regular aspectes d’impugnació de l’activitat contractual de l’IBISEC, abans regulada per les IOC i ara sotmesa a la normativa general administrativa, tant estatal com autonòmica.

Per tot això, propòs al Consell de Govern que aprovi el següent

DECRET

Article únic

Modificacions en l’articulat dels Estatuts de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (en endavant, els Estatuts de l’IBISEC), aprovats pel Decret 26/2016, de 13 de maig

  1. L’article 9 dels Estatuts de l’IBISEC queda modificat de la manera següent:

    L’IBISEC, com a entitat pública empresarial, està sotmès al règim jurídic que estableix l’article 42.3 de la Llei 7/2010, per la qual cosa es regeix pel dret públic en la formació de la voluntat dels seus òrgans en l’exercici de les potestats administratives que tengui atribuïdes i en el que es preveu en la Llei 7/2010, en altres normes amb rang de llei o en els seus Estatuts. En la resta d’aspectes, es regeix pel dret privat.

    La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR