Decret 32/2018, de 19 d’octubre, que deroga el Decret 23/2014, de 23 de maig, pel qual es crea i es regula la Comissió Interdepartamental d’Ocupació de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Per mitjà del Decret 23/2014, de 23 de maig, es va crear la Comissió Interdepartamental d’Ocupació de les Illes Balears, com un òrgan col·legiat de l’Administració de la Comunitat Autònoma, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball, amb funcions de deliberació, de decisió, de proposta, d’emissió d’informes, i de seguiment i control de les actuacions de l’Administració autonòmica amb incidència en els plans d’ocupació.

L’objecte de la Comissió, segons l’article 1.2 del Decret 23/2014, és planificar les accions dels diversos òrgans de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i de les entitats instrumentals del sector públic vinculades a aquesta, amb incidència en els programes de creació i manteniment d’ocupació, com també totes les accions relacionades amb els plans autonòmics d’ocupació.

Amb posterioritat, el Govern de les Illes Balears es va plantejar, com a element impulsor de la competitivitat, l’ocupació de qualitat i el progrés social, dissenyar un marc de diàleg social en què participassin, a més dels poders públics, els agents econòmics i socials més representatius. De conformitat amb això, el 22 de febrer de2016, el Govern de les Illes Balears i les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la nostra comunitat autònoma signaren el document de bases del Pacte per a la Competitivitat, l’Ocupació de Qualitat i el Progrés Social a les Illes Balears.

Amb la finalitat de donar operativitat a aquest marc de diàleg social, un dels acords del Pacte va ser la creació de diversos òrgans col·legiats en què s’integrassin, a més de representants de les diferents conselleries afectades, les organitzacions empresarials i sindicals més representatives, com també altres institucions i col·lectius de la societat balear.

Per això, mitjançant el Decret 11/2016, de 4 de març, modificat posteriorment pel Decret 57/2016, es varen crear la Mesa del Diàleg Social, la Mesa de Coordinació i Seguiment, i dues meses tècniques: una de Turisme, Medi Ambient i Territori, i una altra d’Economia, Ocupació i Formació, com a òrgans col·legiats de l’Administració de la Comunitat Autònoma, totes adscrites a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

La darrera d’aquestes, la Mesa Tècnica d’Economia, Ocupació i Formació, té com a objectiu determinar, analitzar i prendre acords sobre les matèries següents: sectors primari i industrial; comerç i empresa; R+D+I; ocupació, treball i formació, i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR