Decret 29/2016 de 20 de maig, pel qual es modifica el Decret 34/2015, de 15 de maig, pel qual s’estableix el currículum de l’educació secundària obligatòria a les Illes Balears.

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007 de 28 de febrer, (BOIB núm. 32 ext., d’1 de març), estableix en l’article 36.2 que correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desplegament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (LOE), modificada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, estableix en l’article 6 bis que correspon al Govern de l’Estat, entre altres competències, el disseny del currículum bàsic en relació amb els objectius, les competències, els continguts, els criteris d’avaluació, els estàndards i els resultats d’aprenentatge avaluables que garanteixi el caràcter oficial i la validesa a tot el territori nacional de les titulacions a què es refereix aquesta Llei orgànica.

En data 3 de gener de 2015, es va publicar el Reial decret 1105/2014, de 26 de desembre, pel qual s’estableix el currículum bàsic de l’educació secundària obligatòria i del batxillerat. D’acord amb l’article 3.1.c d’aquest Reial decret, correspon al Govern de les Illes Balears dictar, en l’àmbit de les seves competències, les disposicions que siguin necessàries per establir el currículum de l’educació secundària obligatòria.

En exercici d’aquestes competències, es varen aprovar el Decret 34/2015, de 15 de maig, pel qual s’estableix el currículum de l’educació secundària obligatòria a les Illes Balears, i l’Ordre de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 20 de maig per la qual es desplega el currículum de l’educació secundària obligatòria a les Illes Balears.

Atesa la necessitat de millorar la qualitat de l’ensenyament i a fi d’afavorir i potenciar, a l’educació secundària obligatòria, l’autonomia dels centres, la innovació pedagògica, la feina per projectes de contingut competencial, la interdisciplinarietat i la feina en equip, es considera necessari establir una sèrie de modificacions de determinats aspectes dels articles del Decret 34/2015 que fan referència als objectius, als principis metodològics i pedagògics, al procés d’aprenentatge i a l’atenció personalitzada, a l’estructura i l’organització del primer i el segon cicle d’ESO, als elements transversals, a la concreció curricular i a la participació dels pares i tutors legals en el procés educatiu. També es modifica la part de l’annex 1 referent al currículum de les Matemàtiques orientades als ensenyaments acadèmics i al de les Matemàtiques orientades als ensenyaments aplicats. Finalment, es deroga l’article 16, relatiu a les llengües d’ensenyament.

Pel que fa a la modificació de l’annex 1, aquesta es du a terme respectant les competències pròpies de l’Administració estatal establertes en la lletra a de l’apartat 2 de l’article 6 bis de la LOE, així com en la lletra a de l’apartat 1 de l’article 3 del Reial decret 1105/2014. Dins aquest marc, en exercici de les competències del Govern de les Illes Balears i d’acord amb el que s’estableix en la lletra c de l’apartat 2 de l’article 6 bis de la LOE i la lletra c de l’apartat 1 de l’article 3 del Reial decret 1105/2014, s’han complementat els continguts i els criteris d’avaluació dels currículums de les matèries de Matemàtiques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR