Decret 10/2018, de 13 d’abril, pel qual es crea l’Institut d’Ensenyaments a Distància de les Illes Balears (IEDIB) al terme municipal de Palma

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La creació de centres públics correspon al Govern autonòmic, d’acord amb l’article 17 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, segons la redacció fixada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), estableix en l’article 3.9 que, per garantir el dret a l’educació dels qui no puguin assistir de manera regular als centres docents, s’ha de desenvolupar una oferta adequada d’educació a distància.

La mateixa Llei estableix, en l’article 69.3, que correspon a les administracions educatives organitzar l’oferta pública d’educació a distància amb la finalitat de donar una resposta adequada a la formació permanent de les persones adultes i que aquesta oferta ha d’incloure l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

La Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, estableix, en l’article 36, que correspon a la Comunitat Autònoma la competència del desenvolupament legislatiu i l’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, d’acord amb el que disposa l’article 27 de la Constitució. El Decret 120/2002, de 27 de setembre, aprova el Reglament orgànic dels instituts d’educació secundària i, en l’article 2, en regula la creació.

El dia 18 de maig de 2002 es va publicar el Decret 70/2002, de 10 de maig, pel qual es crea l’Institut d’Educació Secundària a Distància a les Illes Balears (BOIB núm. 60), però aquest centre mai no es va posar en funcionament.

L’interès del Govern de les Illes Balears és que es creï un centre d’ensenyaments a distància de qualitat que integri no sols els ensenyaments secundaris, sinó tots els ensenyaments no universitaris a distància, en un entorn virtual d’aprenentatge, per aconseguir que quedi garantit el dret a l’educació dels qui no poden assistir de forma regular als centres docents de manera presencial.

Per tot això, a proposta del conseller d’Educació i Universitat i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 13 d’abril de 2018,

Decret

Article primer

Creació

Es crea el centre docent Institut d’Ensenyaments a Distància de les Illes Balears (IEDIB), amb la configuració següent:

Codi del centre: 07015677

Denominació: Institut d’Ensenyaments a Distància de les Illes Balears

Domicili...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR