Decret 10/2015, de 13 de març, pel qual es regulen els mitjans materials que s’han d’utilitzar en les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La disposició addicional quarta de la Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la comunitat autònoma de les Illes Balears, faculta el Govern a dictar les disposicions que siguin necessàries per al compliment i l’execució d’aquesta Llei.

En el mateix sentit són els continguts de les disposicions addicionals primera i segona de la Llei 7/2009, d’11 de desembre, electoral dels consells insulars.

L’experiència acumulada en els anteriors processos electorals, el fet d’actuar conjuntament i coordinadament amb l’Administració central de l’Estat en l’elaboració i el desenvolupament conjunt de les eleccions locals amb les del Parlament de les Illes Balears i amb les dels consells insulars, i la conveniència de permanència en el temps de la majoria dels mitjans materials que els faci compatibles o de possible ús per a processos posteriors per tal d’aconseguir un estalvi en la despesa pública, fan aconsellable fer una nova redacció de la norma, que introdueixi canvis o millores en algun dels models dels impresos electorals i faci nostres algunes de les mesures adoptades per l’Administració General de l’Estat mitjançant el Reial decret 605/1999, de 16 d’abril, de regulació complementària dels processos electorals, els seus annexos o la normativa vigent en cada moment, i tot això per tal d’aconseguir un millor i més econòmic desenvolupament dels processos electorals.

El contingut del Decret és un text normatiu coherent amb la resta de la normativa vigent en matèria electoral, que estableix un marc normatiu estable en relació amb els mitjans materials i els models documentals aplicable a totes les eleccions que es convoquin en el futur, atès que els models seran els mateixos i únicament s’hi haurà d’afegir l’any de la data electoral. Així, la vocació de permanència dels mitjans i models documentals permet poder reutilitzar, sempre que sigui possible, el material de eleccions anteriors.

Aquest decret no és d’aplicació a les eleccions al Consell Insular de Formentera, atès que d’acord amb l’article 63.2 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, el Consell Insular de Formentera està integrat pels regidors de l’Ajuntament de Formentera; per la qual cosa l’article 1.2 de la Llei 7/2009, estableix que es regeixen pel que disposa la legislació electoral general per a les eleccions municipals, regulades a la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general.

D’acord amb l’article19.1g de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, la Junta Electoral Central, en data 5 de març de 2015, ha acordat l’aprovació dels models d’actes identificats a l’apartat 2 de la disposició addicional primera.

El Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que la Secretaria General de la Conselleria de Presidència es fa càrrec de l’organització dels processos electorals autonòmics, de conformitat amb la legislació en matèria electoral.

En virtut d’això, a proposta del vicepresident i conseller de Presidència, d’acord amb el Consell Consultiu, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR