Decret 1/2021, d’11 de gener, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
Rango de LeyDecret

L'article 78 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, d'acord amb la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) és l'òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, i ordena que una llei del Parlament n'ha de regular la composició, la designació dels membres, l'organització i les funcions.

En compliment de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, es va aprovar la Llei10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (BOIB núm. 150, de 9 de desembre), l'article 1 de la qual estableix que el CES té la naturalesa d'òrgan col·legiat de caràcter consultiu, de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

Mitjançant la Llei 16/2012, de 27 de desembre, es va suspendre la vigència de la Llei 10/2000 i el funcionament del CES i, posteriorment, per l'Acord del Consell de Govern de 29 d'abril de 2016, es varen deixar sense efecte les suspensions anteriors.

En data d'11 de novembre de 2016 (BOIB núm. 143, de 12 de novembre), es va dictar el Decret 65/2016, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.

L'article 4 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, regula la composició del CES i l'article següent determina que la forma de designació i nomenament dels seus membres es realitzarà mitjançant decret del Consell de Govern de les Illes Balears, després d'haver rebut les propostes i les designacions corresponents.

A continuació, l'article 6 de la Llei 10/2000 estableix que el mandat dels membres del Consell serà de quatre anys, a partir del seu nomenament, el qual serà renovable per períodes de la mateixa duració.

En virtut del que preveu l'article 5.4 de la Llei 10/2000, esmentada amb anterioritat, correspon al Consell de Govern de les Illes Balears el nomenament dels nous representants del Consell Econòmic i Social.

Per tot això, a proposta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 11 de gener de 2021,

Decret

Primer

Es nomenen membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears les persones següents:

  1. A proposta de les organitzacions empresarials més representatives en l'àmbit de les Illes Balears (grup I):

    1. En representació de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB):

      Com a titulars:

      Com a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR