Decret 1/2020, de 17 de gener, de modificació del Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) es va crear mitjançant el Decret 64/2005, de 10 de juny, amb l'objecte principal d'executar la política de la Conselleria d'Agricultura i Pesca relativa a l'aplicació de les mesures de foment i millora del sector agrari i pesquer, incloses les derivades de la política agrícola comuna i dels fons procedents de l'Instrument Financer d'Orientació de la Pesca, així com de desenvolupament rural i altres règims d'ajuts prevists per la normativa de la Unió Europea. Aquest Decret fou modificat pels decrets 7/2009, de 6 de febrer; 60/2010, de 23 d'abril; 93/2010, de 23 de juliol; 72/2011, d'1 de juliol; 78/2011, de 15 de juliol; 3/2013, de 25 de gener, i 75/2015, de 31 de juliol.

El Decret 12/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, fixa l'estructura orgànica bàsica de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i en l'annex es preveu l'adscripció de determinats ens del sector públic instrumental, entre els quals hi ha el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears.

La nova estructura del Govern i de la configuració dels òrgans competents en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca implica la necessitat de dur a terme modificacions en el Decret 64/2005, amb la finalitat que la gestió ordinària de l'entitat no es vegi afectada pels canvis produïts, així com per adaptar les designacions fetes a la nova distribució de competències i denominació d'òrgans directius.

D'altra banda, la gestió dels fons europeus en matèria de pesca exigeix la necessitat de crear un òrgan directiu, com és el de vicepresident en matèria de pesca, que coincideixi amb l'òrgan directiu de la conselleria que també tengui les competències en el sector pesquer. La normativa del FOGAIBA preveu que el vicepresident és l'òrgan competent per dictar les resolucions de concessió amb el qual el sector pesquer rep les notificacions de concessió efectuades pel vicepresident (director general d'Agricultura).

Així mateix, la participació en el seguiment del programa per mitjà de reunions s'ha de dur a terme amb l'assistència del director general d'Agricultura.

La participació del director general de Pesca en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR