Decret 9/2013 de 22 de febrer, de concessió dels premis Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de l’any 2013

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

El Premi Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va ser creat mitjançant el Decret 5/1997, de 23 de gener, publicat en el BOCAIB núm. 15, de 4 de febrer del mateix any.

Aquesta distinció té com a finalitat honorar les persones naturals o jurídiques que hagin destacat en els serveis prestats a les Illes Balears i distingir-ne els mèrits en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d’investigació, d’ensenyament i lingüístic. L’objectiu és premiar la labor individual o col·lectiva que aquestes persones hagin dut a terme l’any anterior en els àmbits indicats abans.

Per tot això, a proposta del president, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 22 de febrer de 2013,

DECRET

Primer

S’atorga el Premi Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a les persones i entitats següents:

  1. Ferrocarril de Sóller, SA

    Empresa de capital privat, solleric en majoria, dedicada al transport regular ferroviari de passatgers, amb motiu de la celebració del seu centenari (1912-2012).

    El tren és un element artístic de Mallorca que harmonitza el paisatge cultural de la serra de Tramuntana, declarada recentment patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

    Des de la seva inauguració oficial el 16 d’abril de 1912, Ferrocarril de Sóller ofereix ininterrompudament i diàriament el trajecte en tren entre Palma i Sóller, de 27,3 km, i, des de 1913, el trajecte en tramvia entre Sóller i el Port de Sóller, de 4,9 km.

    Destaca per l’especial i atractiu trajecte que fa per superar la barrera natural que suposa la serra d’Alfàbia, amb 2,8 quilòmetres d’ample i 496 metres d’alt. Per fer-ho, el ferrocarril, en un tram de només set quilòmetres, salva un desnivell de 199 metres, travessa 13 túnels amb longituds que van des dels 33 fins als 2.876 metres i sobrepassa diversos ponts, un viaducte de cinc arcs i nombrosos revolts.

  2. Bartolomé Escandell Bonet (a títol pòstum)

    Escriptor i historiador (Eivissa, 24 de febrer de 1924 – 19 d’octubre de 2012).

    Pels seus mèrits com a investigador històric i per ser un dels grans intel·lectuals eivissencs del segle xx.

    De llinatge molt lligat a l’illa d’Eivissa, Escandell és autor de nombrosos treballs d’investigació històrica i va obtenir al llarg de la seva carrera importants distincions, com l’Orde d’Alfons X el Savi, l’Orde del Mèrit Turístic, l’Orde del Mèrit Civil, la Medalla de l’Ajuntament d’Alcalá de Henares, la Medalla d’Or de Sant Jordi i la Medalla d’Or del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR