Resolució del conseller d’Educació, Cultura i Universitats i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears de 4 d’octubre de 2012 per la qual es concedeixen ajuts per a transport i/o beques per a persones amb discapacitat i d’ ajuts a la conciliació adreçats prioritàriament a treballadors desocupats de la convocatòria de 16 de maig de 2011

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorSERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyResolució

Fets

  1. Les persones que s’indiquen en l’annex adjunt, com a alumnes d’una acció formativa adreçada prioritàriament a treballadors desocupats, han presentat sengles sol·licituds de concessió d’ajuts per a transport i/o de beques per a persones amb discapacitat i d’ ajuts a la conciliació, en el marc de la Resolució de la consellera de Turisme i Treball de 16 de maig de 2011 (BOIB núm.73, de 19 de maig ).

  2. Aquestes persones han presentat les sol·licituds dins el termini fixat i juntament amb la documentació requerida en l’apartat 7 de l’annex II de la Resolució esmentada en l’apartat anterior.

    Fonaments de dret

  3. El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) va ser creat mitjançant la Llei 7/2000, de 15 de juny (BOIB núm. 80, de 29 de juny), modificada per la Llei 8/2004, de 23 de desembre (BOIB núm. 186, de 30 de desembre), i per la Llei 9/2009, de 21 de desembre, de pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2010 (BOIB núm. 189, de 29 de desembre). La finalitat del SOIB és planificar, gestionar i coordinar les polítiques d’ocupació, amb funcions concretes d’informar, orientar i mitjançar en el mercat laboral, així com de fomentar l’ocupació en tots els vessants i de desenvolupar la formació professional per a l’ocupació.

  4. D’acord amb els apartats g i i de l’article 15.2 del Decret 30/2001, de 23 de febrer, de constitució i règim jurídic del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 28, de 6 de març), modificat pel Decret 9/2005, de 28 de gener (BOIB núm. 17, d’1 de febrer), és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

  5. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre, i suplement en català del BOE núm. 23, de 24 de novembre), té per objecte regular el règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques.

  6. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions la gestió de les quals correspon a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen.

  7. L’Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 7 de març de 2008 (Ordre TAS/718/2008), per la qual es desplega el Reial decret 395/2007, de 23 de març, pel qual es regula el subsistema de formació professional per a l’ocupació en matèria de formació d’oferta i s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades a finançar-la (BOE núm. 67, de 18 de març de 2008).

  8. El Reial decret 357/2006, de 24 de març, pel qual es regula la concessió directa de determinades subvencions en els àmbits de l’ocupació i de la formació professional ocupacional (BOE núm. 83, de 7 d’abril, i suplement en català del BOE núm. 9, de 17 d’abril).

  9. Mitjançant la Resolució de la consellera de Turisme i Treball i presidenta del SOIB de 16 de maig de 2011 (BOIB núm.73, de 19 de maig ), es convoquen subvencions per a cursos adreçats prioritàriament a treballadors desocupats i també es convoquen els alumnes d’aquests cursos perquè presentin sol·licituds d’ajuts per a transport, manutenció i allotjament, i/o sol·licituds de beques quan es tracti de persones desocupades amb discapacitat i d’ ajuts a la conciliació. En l’apartat 8 de l’annex II es regulen els imports de les beques per a persones amb discapacitat desocupades, dels ajuts per a transport i manutenció i dels ajuts per a manutenció i allotjament i d’ ajuts a la conciliació. En l’apartat 9 del mateix annex es disposa que la resolució de concessió i denegació s’ha de publicar al BOIB i al tauler d’edictes del SOIB.

  10. D’acord amb l’article 39.7 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les subvencions que es concedeixen en consideració a la concurrència d’una determinada situació en el perceptor no requereixen cap altra justificació que l’acreditació d’ aquesta situació, prèviament a la concessió, per qualsevol mitjà admissible en dret, sense perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l’existència.

  11. El Decret llei 4/2011, de 5 d’ agost, de modificació de la Llei 7/2000 (BOIB núm. 119, de 6 d’agost), disposa que el SOIB queda adscrit a la conselleria competent en matèria d’educació.

    Per tot això, dict la següent

    Resolució

  12. Concedir una subvenció en concepte d’ajut per a transport i/o de beques per a persones amb discapacitat a les persones que figuren en l’annex, com a treballadors desocupats, en els termes següents:

    1. Ajuts per a transport (TR)

      - L’import total de l’ajut per a transport que correspon a cada alumne s’ha de calcular d’acord amb el que estableix l’apartat 8 de l’annex II de la Resolució de la consellera de Turisme i Treball de 16 de maig de 2011: 4,50 euros per dia d’assistència, quan el centre en el qual s’imparteix la formació radiqui en un municipi diferent al del domicili que consta en la targeta de demanda d’ocupació de l’alumne; 1,50 euros per dia d’assistència, quan el centre en el qual s’imparteix la formació i el domicili de l’alumne que consta en la targeta de demanda d’ocupació radiquin en el mateix municipi.

      - Es considera darrer domicili de l’alumne el que consta en la seva targeta de demanda d’ocupació, el qual ha de coincidir amb el que figura en la sol·licitud.

      - Els beneficiaris dels ajuts que incorrin en més de tres faltes d’assistència mensuals no justificades a cada acció formativa perdran el dret a percebre l’ajut, d’acord amb l’article 28.3 de l’Ordre TAS/718/2008, de 7 de març.

      - Els beneficiaris no poden percebre l’import de l’ajut corresponent als dies lectius en què hagin deixat d’assistir al curs, amb independència que aquesta absència s’hagi justificat o no, d’acord amb el punt 5 de l’annex II de la Resolució de la consellera de Turisme i Treball de 16 de maig de 2011.

    2. Beques per a persones amb discapacitat(DIS)

      - L’import total de la beca és de 5,50 euros per dia lectiu d’assistència, d’acord amb el que estableix el punt 8 de l’annex II de la Resolució de la consellera de Turisme i Treball de 16 de maig de 2011.

      - Els beneficiaris de les beques per a persones amb discapacitat que incorrin en més de tres faltes d’assistència mensuals no justificades a cada acció formativa perdran el dret a percebre l’ajut, d’acord amb l’article 28.3 de l’Ordre TAS/178/2008, de 7 de març.

      - Els beneficiaris de les beques per a persones amb discapacitat no poden percebre l’import de la beca corresponent als dies lectius en què hagin deixat d’assistir al curs sense causa justificada.

    3. Ajuts de conciliació(CC)

      - Tenen una quantia corresponent al 75% de l’IPREM diari per dia d’ assistència, determinat a la Llei de pressuposts generals de l’estat per a l’any 2011, d’acord amb el que estableix el punt 8 de l’annex II de la Resolució de la consellera de Turisme i Treball de 16 de maig de 2011.

      - Els beneficiaris de les beques per a persones amb ajuts de conciliació que incorrin en més de tres faltes d’assistència mensuals no justificades a cada acció formativa perdran el dret a percebre l’ajut, d’acord amb l’article 28.3 de l’Ordre TAS/178/2008, de 7 de març.

      - Els beneficiaris dels ajuts de conciliació no poden percebre l’import de la beca corresponent als dies lectius en què hagin deixat d’assistir al curs sense causa justificada.

    4. El SOIB ha de fer efectiu el pagament dels ajuts en acabar l’acció formativa, una vegada computats els dies efectius d’assistència de l’alumne.

    5. La concessió d’aquesta subvenció queda supeditada a la tramitació de l’expedient de despesa corresponent.

    6. L’article 24 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, estableix que alterar les condicions tingudes en compte per concedir la subvenció i, en tot cas, obtenir altres subvencions incompatibles, donen lloc a modificar la resolució de concessió o, si és el cas, l’acord convencional.

    7. D’acord amb l’article 6 del Reglament (CE) 1828/2006 de la Comissió Europea, de 8 de desembre (DOUE L 45, de 15 de febrer de 2007), acceptar el finançament implica que el beneficiari consent a ser inclòs en una llista de beneficiaris publicada electrònicament o per altres mitjans, amb el contingut següent: beneficiaris, nom de les operacions i quantitat de fons públics que aquestes tenen assignada.

  13. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

    Interposició de recursos

    Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació, Cultura i Universitats i president del SOIB en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb els articles 116 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

    També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    Palma, 4 d’octubre de 2012

    El conseller d’Educació, Cultura i Universitats i president del SOIB Rafael Àngel Bosch i Sans

    Per delegació de competències d’acord amb la Resolució del president del SOIB de 28 de novembre de 2011 ¾BOIB núm.180, d’1 de desembre El vicepresident del SOIB Onofre Ferrer Riera

    ANNEX

    CURS D.N.I. NOM DATA ALTA DIES TR DIS CC
    150/11 42962827T MUT PEREZ PAULA 21/11/2011 39 X
    150/11 42966950Y GARCIA-DELGADO SANCHO ISABEL 24/11/2011 37 X
    150/11 43049898Q FUSTER ORFILA JOAQUIM MARIA 21/11/2011 40 X
    150/11
    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR