Resolució del president del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears per la qual s’aprova la regularització de les tarifes per al període comprès entre octubre de 2007 a octubre de 2012, relatiu al contracte de concessió d’obra pública de la residència per a gent gran assistida a Manacor d’acord al criteri de la sentència el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears de 18 de gener de 2012.

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSORCI DE RECURSOS SOCIOSANITARIS I ASSISTENCIALS DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyResolució

Fets

  1. En data 26 de juliol de 2005 el Consorci va signar el contractes de concessió d’obra pública per a la construcció i posterior concessió de l’explotació d’una residència per a assistits a Manacor amb l’empresa Geriátrico Manacor S.A..

  2. De conformitat amb l’addenda al contracte de concessió d’obra pública, per a la construcció i posterior concessió de l’explotació de la residència per a gent gran assistida en el municipi de Manacor entre la Fundació Balear d’Atenció i Suport a la Dependència. Residencia Joan Crespí (actualment Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l’Autonomia Personal de les Illes Balears) i Geriátrico Manacor, SA de data 4 de juny de 2007, les revisions de preus corresponents a les tarifes de les places concertades, s’hauran de revisar en el mes de novembre, tot i això, s’estableix la fórmula per a la revisió de preus.

    D’acord amb la clàusula tercera de la mencionada addenda es varen fixar les tarifes que s’havien de percebre per a la prestació del serveis, així com es regula la fórmula d’aplicació per a la revisió dels preus, la qual disposa:

  3. En data 29 de juliol de 2008 la presidenta de la Fundació va dictar resolució per la qual es varen revisar les tarifes atenint a l’increment de preus corresponent al període d’octubre de 2006 a octubre de 2007, que és dels 12 mesos anteriors a la data de la primera revisió, que era al novembre de 2007.

  4. Contra aquesta resolució l’entitat Geriátrico de Manacor SA va interposar recurs contenciós administratiu entenent que el període d’increment de preus a prendre en consideració és el que s’inicia en data 8-04-2005 data en què va finalitzar el termini de presentació d’ofertes i de conformitat amb el disposat a l’article 104.3 del TRLCAP conforme el qual “ l’índex o fórmula de revisió aplicats al contracte serà invariable durant la vigència del mateix i determinarà la revisió de preus respecte a la data final del termini de presentació d’ofertes en la subhasta i en el concurs...”.

    També es va interposar recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Fundació de data 4 de febrer de 2009 que revisava els preus per el període comprès entre l’1 de novembre de 2008 i el 31 d’octubre de 2009 donant lloc al procediment 253/2010.

    També es va interposar recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Fundació de data 22 de març de 2010 que revisava els preus per el període comprès entre l1 de novembre de 2009 i el 31 d’octubre de 2010 que ha donat lloc al procediment 296/2010.

  5. Per sentència de 17 de juny de 2011 el Jutjat Contenciós Administratiu nº1 de Palma va estimar totalment el recurs i així deia literalment :

    1. Estimar el recurso interpuesto por el procurador Juan Maria Cerdó Frias, en nombre y representación de la entidad mercantil “Geriátricos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR