Acord del Consell de Govern de 30 de juny de 2017 pel qual es nomena el director gerent de l’Escola Balear d’Administració Pública

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyAcord

L’article 21 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix un règim diferenciat pel que fa al nomenament i al cessament de les persones titulars de la gerència i dels altres òrgans unipersonals de direcció de les entitats instrumentals autonòmiques, en funció de la naturalesa jurídica de l’ens, segons si es tracta d’organismes autònoms o d’altres ens instrumentals.

Així, en el cas d’organismes autònoms, com és ara l’Escola Balear d’Administració Pública (d’ara endavant, EBAP), el primer paràgraf de l’apartat 1 del precepte legal esmentat disposa que correspon al Consell de Govern, mitjançant un acord, el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i dels altres òrgans unipersonals de direcció dels organismes autònoms, i afegeix, tot seguit, que el nomenament i el cessament s’ha de fer a proposta de la persona titular de la conselleria d’adscripció de l’ens, oït prèviament l’òrgan col·legiat superior de direcció de l’ens.

D’acord amb l’article 12 dels Estatuts vigents de l’EBAP, aprovats pel Decret31/2012, de 13 d’abril (BOIB núm. 54, de 17 d’abril), la Direcció Gerència és l’òrgan unipersonal directiu de l’EBAP i assumeix la direcció, l’administració i la gestió ordinària de l’ens, tal com estableix l’article 20 de la Llei 7/2010. Així mateix, la norma reglamentària esmentada disposa que la persona titular de la Direcció Gerència té la consideració d’alt càrrec i li és aplicable la normativa reguladora del règim d’incompatibilitats dels membres del Govern de les Illes Balears i dels alts càrrecs, d’acord amb l’article 21 de la mateixa Llei 7/2010.

La disposició addicional cinquena de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, disposa que els òrgans directius de l’EBAP amb competència general, com és ara el cas del director gerent, poden ser ocupats per personal funcionari o per personal laboral contractat a l’empara de la relació laboral especial d’alta direcció. En aquest sentit s’ha d’interpretar l’incís final de l’article 12.3 dels Estatuts de l’EBAP —redactat en el marc del que estableix amb caràcter general l’article 21.2 de la Llei 7/2010 per als gerents de les diverses entitats instrumentals del sector públic, que no tan sols per als organismes autònoms— segons el qual el director gerent estarà sotmès, amb caràcter general, a la relació laboral especial d’alta direcció.

D’aquesta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR