Acord del Consell de Govern de 14 de juliol de 2017 pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2017 corresponent al personal funcionari de l’àmbit dels serveis generals al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyAcord

L’article 70.1 del Text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, disposa:

Les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que s’hagin de proveir mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés han de ser objecte de l’oferta d’ocupació pública, o a través d’un altre instrument similar de gestió de la provisió de les necessitats de personal.

D’altra banda, l’article 47.1 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, determina:

Constitueix l’oferta d’ocupació pública anual el conjunt de places vacants de personal funcionari i de personal laboral, amb dotació pressupostària, la cobertura de les quals resulta necessària.

L’article 19 de la Llei 3/2017, de 23 de juny, de pressuposts generals de l’Estat per a l’any 2017, estableix, entre altres aspectes, que durant el 2017 la incorporació de nou personal al sector públic ha d’estar subjecta als límits i requisits següents: d’una banda, i respectant, en tot cas, les disponibilitats pressupostàries del capítolI del pressupost de despeses corresponent, la taxa de reposició de determinats sectors i administracions es fixa fins a un màxim del 100%; d’altra banda, s’estableix que en els sectors i les administracions no inclosos en l’apartat anterior la taxa de reposició s’ha de fixar fins a un màxim del 50%.

Per calcular la taxa de reposició d’efectius, l’article 19 de la Llei explica que s’ha de fer sobre la diferència que resulta entre el nombre d’empleats fixos que durant l’exercici pressupostari de 2016 varen deixar de prestar serveis en cadascun dels sectors, àmbits, cossos o categories que preveu l’article i el nombre d’empleats fixos que s’hi hagin incorporat en l’exercici esmentat, per qualsevol causa, excepte els que procedeixen d’ofertes d’ocupació pública o reingressos des de situacions sense reserva de lloc de treball.

Aquesta delimitació que fa la legislació bàsica s’ha de completar amb l’article 18 de la Llei 18/2016, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2017, que estableix el següent:

  1. Durant l’any 2017, i sens perjudici del que disposa l’apartat següent, el nombre total de places de nou ingrés del personal de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic, i també, si escau, els sectors, les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR