Acord del Consell Executiu de dia 21 de maig de 2015, relatiu a l’aprovació de les bases que han de regir la convocatòria de les proves selectives per al proveïment, mitjançant el sistema de concurs oposició, de 5 places de bomber –a conductor –a vacants a la plantilla de personal funcionari del Servei de Bombers del Consell de Mallorca

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorDEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA
Rango de LeyAcord

El Consell Executiu del Consell de Mallorca, en data 21 de maig de 2015, ha adoptat el següent acord:

“Atesa la inclusió d’una plaça de bomber –a conductor –a a l’oferta d’ocupació pública del Consell de Mallorca per a l’any 2013 i de quatre places més a l’oferta corresponent al present exercici i la necessitat de procedir a la seva convocatòria, ja que es considera prioritari el proveïment de places del Servei de Bombers de Mallorca, especialment de les que contribueixen a garantir les dotacions mínimes dels parcs de bombers.

Atès que les bases que han de regir la seva convocatòria han estat objecte de negociació en el si de la Mesa Sectorial de l’àmbit del personal de l’àrea operativa del Servei dels Bombers de Mallorca.

Atès que correspon al Consell Executiu l’aprovació de les bases de les proves per a la selecció del personal, segons preveu la lletra l) de l’article 1 del Decret d’organització del Consell de Mallorca, de data 15 de juliol de 2011, propòs que el Consell Executiu del Consell de Mallorca adopti el següent:

ACORD

Primer.- Aprovar les bases que s’adjunten a la present proposta, les quals, dins el marc de les ofertes d’ocupació pública del Consell de Mallorca per als anys 2013 i 2015, han de regir la convocatòria de les proves selectives per al proveïment, mitjançant el sistema de concurs oposició, de cinc places de bomber –a conductor –a vacants a la plantilla de personal funcionari del Servei de Bombers del Consell de Mallorca.

Segon.- Les bases, juntament amb la convocatòria corresponent es publicaran íntegrament al Butlletí Oficial de les Illes Balears i l’anunci de la convocatòria es publicarà al Butlletí Oficial de l’Estat.

Tercer.- Contra aquest acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant la Comissió de Govern del Consell de Mallorca en el termini d’un mes, a comptar de l’endemà de la publicació (article 114 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les Administracions públiques i del procediment administratiu comú).

Contra la desestimació expressa del recurs d’alçada es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la recepció de la notificació de la desestimació de l’esmentat recurs.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d’alçada sense haver rebut la notificació de la resolució expressa, s’entén desestimat per silenci i es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l’anterior, es pot interposar, si n’és el cas, qualsevol altre recurs que s’estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i de la Llei 4/1999, de 13 de gener, de modificació de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les Administracions públiques i del procediment administratiu comú.”

Palma, 24 de juny de 2015

Per delegació de la presidenta, el secretari general

(Decret de dia 4 de setembre de 2012, BOIB núm. 147, de 9 d’octubre)

Jeroni M. Mas Rigo

BASES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA DE LES PROVES SELECTIVES PER AL PROVEÏMENT, MITJANÇANT EL SISTEMA DE CONCURS OPOSICIÓ, DE 5 PLACES DE BOMBER -A CONDUCTOR -A VACANTS A LA PLANTILLA DE PERSONAL FUNCIONARI DEL SERVEI DE BOMBERS DEL CONSELL DE MALLORCA CORRESPONENTS A L’OFERTA D’OCUPACIÓ PÚBLICA PER A L’ANY 2013 i 2015

Base 1. Normes Generals

L’objecte d’aquesta convocatòria és proveir 5 places vacants de bomber -a conductor -a a la plantilla de personal funcionari del Servei de Bombers del Consell de Mallorca. Aquesta convocatòria es realitza en el marc de l’oferta d’ocupació pública corresponent als anys 2013 i 2015.

A més de la normativa que s’indica, aquestes bases s’ajusten a l’article 103 de la Constitució espanyola; la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local; la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic; el Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local; el Reial Decret 896/1991, de 7 de juny, pel que s’estableixen les regles bàsiques i programes mínims als qual s’han d’ajustar els procediments de selecció dels funcionaris d’Administració Local; la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local; la Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears; el Decret 27/1994, d’11 de març, pel qual s’aprova el reglament d’ingrés del personal al servei de la comunitat autònoma de les Illes Balears i les bases d’aquesta convocatòria.

Base 2. Requisits dels aspirants

  1. Per ser admeses a la realització de les proves selectives, les persones interessades han de complir, en la data d’acabament del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria i durant el procés selectiu, els següents requisits:

    1. Tenir la nacionalitat espanyola o ser nacional d’algun dels demés estats membres de la Unió Europea o d’algun estat en el qual, en virtut dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui d’aplicació la lliure circulació de treballadors. En les mateixes condicions, també hi podrà participar, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, el cònjuge dels espanyols i dels nacionals dels demés Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret i els seus descendents i els dels seu cònjuge sempre que no estiguin separats de dret, siguin menors de 21 anys o majors de dita edat dependents.

      En cas que l’aspirant no posseeixi la nacionalitat espanyola, ha d’acreditar el coneixement adequat de la llengua castellana mitjançant la presentació d’algun dels títols o certificats que s’assenyalen a l’apartat 3.b) de la base 3, sempre que el coneixement de l’esmentada llengua no es dedueixi de la nacionalitat d’origen.

      Si l’aspirant no aporta l’esmentada documentació, ha d’acreditar el coneixement adequat de la llengua castellana mitjançant la superació, amb la qualificació “d’apte/a”, d’una prova destinada a comprovar que posseeix un nivell adequat de comprensió i d’expressió orals i escrits d’aquesta llengua. El contingut d’aquesta prova, que s’ha de realitzar prèviament a l’inici dels exercicis del procés selectiu, el determina el corresponent Tribunal Qualificador, el qual pot designar personal assessor especialista en la matèria. La qualificació de “no apte/a” en aquesta prova o la no compareixença de l’aspirant per realitzar-la comporta l’eliminació del procés selectiu.

    2. Tenir 16 anys d’edat complerts i no excedir de l’edat màxima que, si escau, estableixi la llei per a la jubilació forçosa.

    3. Estar en possessió del títol de graduat/da en ensenyament secundari obligatori (ESO) o en condicions d’obtenir-lo en la data en què acabi el termini de presentació de les sol·licituds.

      Quant a la titulació exigida per a l’ingrés, es tenen en compte les equivalències de titulacions establertes a la normativa vigent.

    4. Tenir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l’exercici de les funcions de bomber -a conductor -a, d’acord amb el quadre d’exclusions que figura a l’annex III, i no estar sotmès a cap causa d’incapacitat específica d’acord amb la normativa vigent.

    5. No haver estat acomiadades o separades, mitjançant procediment disciplinari, del servei de cap administració pública o dels organismes que en depenen, ni trobar-se inhabilitades per a l’exercici de funcions públiques. Igualment, si es tracta de persones que no tenen la nacionalitat espanyola, no poden trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni estar sotmeses a sanció disciplinària o condemna penal que impedeixi, en el seu Estat i en els mateixos termes, l’accés a la funció pública.

    6. Estar en possessió del permís de conduir C, de conformitat amb el Reial decret 818/2009, de 8 de maig, pel qual s’aprova el reglament general de conductors.

  2. Si en qualsevol moment del procés selectiu el Tribunal té coneixement que alguna de les persones aspirants no compleix un o més requisits exigits per a la convocatòria, n’ha de proposar l’exclusió al conseller o consellera competent en matèria de funció pública del Consell de Mallorca, amb l’audiència prèvia de la persona interessada. La Presidència ha de resoldre motivadament el que procedeixi en dret.

    Base 3. Sol·licituds

  3. Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu s’han de presentar dins el termini de vint dies naturals, comptadors a partir de l’endemà de la publicació de l’anunci de la corresponent convocatòria en el Butlletí Oficial de l’Estat, al Registre general del Consell de Mallorca ubicat a les adreces següents del municipi de Palma:

    C/ del Palau Reial, núm. 1

    C/ del General Riera, núm. 111 (edifici de la Llar de la Joventut)

    C/ del General Riera, núm. 113 (edifici de la Llar de la Infància)

    Plaça de l’Hospital, núm. 4 (Centre Cultural la Misericòrdia)

    C/ del General Riera, núm. 67 (Institut Mallorquí d’Afers Socials)

    Ctra. de Sóller, km. 3,5 (Institut de l’Esport Hípic de Mallorca)

    L’horari d’atenció al públic del Registre és de 9 a 14 h, de dilluns a divendres. El que està ubicat en el c/ del Palau Reial, núm. 1, amplia l’horari d’atenció al públic a dissabte (no festiu), també de 9 a 14 h.

    A més, poden presentar-se en qualssevol dels llocs que es preveuen en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú:

    En els registres dels òrgans administratius on es dirigeixen.

    En els registres de qualsevol òrgan administratiu, que pertanyi a l’Administració general de l’Estat, a la de qualsevol Administració de les comunitats autònomes, a la de qualsevol Administració de les Diputacions, Cabildos o Consells Insulars, als Ajuntaments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR