366/2001 FORU AGINDUA, urriaren 5ekoa, Hezkuntza eta Kultura kontseilariak emana, Moja Agustindar Errekoletoen Komentua (Iruñeko Errekoletoen plaza, 1. zk.), eta haren historiaren osagai diren ondasun higigarriak, interes kulturaleko ondasun deklaratzeko espedientea irekitzen duena.

SecciónI. Nafarroako Foru Komunitatea

Vianako Printzea Erakundea-Kultura Zuzendaritza Nagusiak txostena aurkeztu du, Moja Agustindar Errekoletoen Iruñeko Komentua, eta haren historiaren osagai diren ondasun higigarriak, interes kulturaleko ondasun deklaratzeko espedientea ireki dadin proposatzeko.

Horretarako ahalmena ematen didatenez Espainiako Ondare Historikoari buruzko ekainaren 25eko 16/1985 Legeak, lege hori hein batean garatzen duen urtarrilaren 10eko 111/1986 Errege Dekretuak (urtarrilaren 21eko 64/1994 Errege Dekretuaren bidez aldatuak) eta Interes Kulturaleko Ondasunen deklarazioa arautzen duen urriaren 3ko 217/1986 Foru Dekretuak (abenduaren 30eko 572/1991 Foru Dekretuaren bidez aldatuak).

AGINDU DUT:

  1. Moja Agustindar Errekoletoen Komentua (Iruñeko Errekoletoen plaza, 1. zk.), eta haren historiaren osagai diren ondasun higigarriak, interes kulturaleko ondasun deklaratzeko espedientea irekitzea, erantsitako dokumentazioan adierazten diren mugei jarraikiz.

  2. Espedientea tramitatzen jarraitzea indarrean dauden xedapenek ezarritako moduan.

  3. Foru Agindu hau interesatuei eta Iruñeko Udalari jakinaraztea, eta ohartaraztea eten egin behar direla lurzatiketa, eraikitze eta eraispenerako udal lizentziak, bai eta jada emanik daudenen eraginak, hala ezartzen baitu ekainaren 25eko 16/1985 Legearen 16. artikuluak. Nolanahi ere, toki horretan berehalaxe egin behar bada lanen bat ezinbestean, beharrezkoa izanen da Vianako Printzea Erakundea-Kultura Zuzendaritza Nagusiaren baimena.

  4. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR