Decret 2/2014, de 10 de gener, pel qual es regula la Medalla d’Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Una de les mesures més antigues en què es visualitza l’activitat de foment de les administracions públiques és la distinció pública i honorífica de persones i institucions, amb la qual cosa es pretén estimular el reconeixement social a partir d’actituds meritòries.

L’article 86 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, estableix que correspon al Govern de les Illes Balears, en les matèries de la seva competència, l’exercici de l’activitat de foment, sens perjudici de l’activitat que correspongui a l’Estat. D’altra banda, l’apartat 15 de l’article 19 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, atribueix al Consell de Govern la concessió d’honors i distincions, d’acord amb la normativa específica.

La concessió d’honors i distincions forma part de l’àmbit discrecional de l’Administració i, per això, cobra més rellevància l’empara d’una normativa específica que la reguli.

El Consell de Govern, mitjançant el Decret 54/1984, de 26 de juliol (modificat posteriorment pel Decret 15/1989, de 9 de febrer), va aprovar la creació de la Medalla d’Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears amb la finalitat de premiar l’esforç fet per les persones físiques o jurídiques que s’hagin distingit en qualsevol àmbit de les activitats de la vida de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

En vista de l’experiència que s’ha anat acumulant i atesa la necessitat d’introduir determinades previsions i matisacions en la normativa existent sobre aquesta matèria, la qual, d’altra banda, actualment es troba dispersa en dues normes diferents, s’ha considerat pertinent derogar la normativa anterior i regular novament la Medalla d’Or del Comunitat Autònoma i el seu atorgament.

En virtut de l’article 33 de la Llei 4/2001, correspon als consellers, com a membres del Govern, preparar i presentar al Govern els avantprojectes de llei i projectes de decret relatius a qüestions pròpies de la seva conselleria.

D’acord amb el Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Secretaria General de la Conselleria de Presidència dóna assistència i suport a l’estructura de la Presidència de les Illes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR